При купівлі будь-якого товару потрібно певною мірою розбиратися в тому, що купуєш. Від того матеріалу з якого буде виготовлений ваш дах, значною мірою залежить як буде виглядати весь будинок. Покрівельний пиріг, розрахований на довгий термін служби, - досить складна конструкція, особливо якщо робиться правильно, з урахуванням усіх вимог до вентиляції підпокрівельного простору. Як вибрати та як укласти покрівельний матеріал, встановити всі необхідні аксесуари, чи варто економити або купувати максимально дорогі елементи – всі ці  рішення дуже важливі. З цією метою і була створена ця стаття - допомогти вам у виборі, розібратися у всіх нюансах і не дозволити помилитися.

 Трохи фактів про металочерепицю.Що краще металочерепиця або бітумна черепиця 

Металічна покрівля - найбільш поширений покрівельний матеріал не тільки в Україні, але і в країнах СНД та Європи. Її основні переваги:

- різноманітні модельні рішення (в залежності від заводу виробника) – це безліч форм хвилі,

- незначна вага 3.5 - 5 кг на 1 кв.м площі, що спрощує установку та полегшує саму роботу

- швидкий монтаж,

- широка палітра дозволяє підібрати не тільки необхідний колір, а й відтінок.

Недоліки:

- при пошкодженні захисного покриття може з'являтися корозія, але це можливо тільки при неправильному транспортуванні та необережній установці. Цього можна уникнути, якщо довірити роботу тільки професіоналам.

- відсутня шумоізоляція і висока теплопровідність, великий відсоток відходу при складних конструкціях покрівлі. Але хіба це привід позбавляти себе ефектного даху для вашого будинку?

Для того щоб зрзуміти, яка покрівля краще – бітумна черепиця або металочерепиця, варто розглянути ще і характеристики бітумки.

Переваги бітумної покрівлі. 

Що краще металочерепиця або бітумна черепицяМабуть, один з головнихплюсів – це оригінальний вид покрівельного матеріалу. Переваги його в тому, що існує великий вибір кольорів і моделей, тривалий термін гарантії, хорошу шумоізоляцію та морозостійкість, низький рівень теплопровідності, безвідходність навіть на дуже складних дахах. Недолік - додаткові витрати на osb плиту, якісна бітумна черепиця коштує дорого, у вологому кліматі може з'явитися мох.  Але при правильному і не кропіткому догляді цих мінімальних недоліків можна уникнути.