Що таке металочерепицяМеталочерепицю бачили усі. Вона красується на більшості приватних будинків прилеглих до межі міста. Цей сучасний матеріал користується небувалою популярністю завдяки своїм експлуатаційним властивостям та співвідношенню «ціна-якість». Але коли доводиться зіткнутися з вибором цього матеріалу, виявляється, що багато хто не знає, як правильно вибирати. Безліч власників губляться у великому асортименті товщин, покриттів та профілів. Пропонуємо розібратися, що це таке, і як правильно вибрати.

Коротко про головне. Металочерепиця – що це?

Якщо вдуматися в назву, стає зрозуміло, що це покрівля з металу. Виготовляється вона шляхом надання металевому листу певної форми з допомогою новітнього устаткування холодного прокату. Давайте розглянемо порядок виробництва готових листів, починаючи з моменту надходження сталі на завод:

  • Сталевий лист піддається гарячому оцинковуванню.
  • По обидва боки наноситься фосфатний шар, що захищає від корозії.
  • З внутрішньої сторони проводиться покриття безбарвним захисним лаком.
  • На зовнішню сторону наноситься ґрунтовка для максимально міцного прилягання захисного шару.
  • Нанесення кольорового та захисного покриття.

Як бачите, листи є багатошаровою структурою, за рахунок чого і досягається така стійкість і надійність. Тепер розглянемо безпосередньо виробництво:

  • Сталь із рулону подається на обладнання для прокату, де формується відповідна хвиля.
  • Далі листи піддаються поперечному штампуванню.
  • Відбувається розрізання листа на окремі фрагменти відповідно до замовлення.

Це і весь процес виробництва, як бачите в ньому немає нічого складного. А як відомо, у простоті і ховається все найкраще.

Що краще металочерепиця чи профнастил

Прочитавши про виробництво, ви напевно знайшли подібність з виготовленням профнастилу, і у вас виникло справедливе питання. Що ж краще? Однозначної відповіді це питання немає. Все залежить від того, що ви очікуєте від покрівельного матеріалу. Товщина металочерепиці, як і профнастилу, залежить від використовуваної для нього сталі. Та й гарантійний термін, як правило, схожий. Тож у чому відмінності? В основному в естетичній складовій та ціні.

Асортимент черепиці налічує кілька форм хвилі, деякі з яких імітують натуральну покрівлю. Та й загалом виглядає такий дах набагато ефектніше. Профнастил, в свою чергу, буде ідеальним варіантом для тих, хто хоче отримати прийнятний зовнішній вигляд за низькою вартістю. Естетично виглядатиме він на порядок гірше за рахунок непривабливого профілю, але в іншому він також добре справляється зі своїм завданням.

Як вибрати металочерепицю для даху

Це головне питання, яке непокоїть більшість тих, хто займається ремонтом власного будинку. Свій вибір слід ґрунтувати на таких параметрах:

  • товщина сталі;
  • тип покриття;
  • вид профілю;
  • колір.

Товщина сталі може знаходиться в межах від 0,4 до 0,5 мм. Чим цей параметр нижчий, тим гірша якість і менше термін служби. Варто зауважити, що елітні сорти з оригінальним профілем виготовляються виключно зі сталі завтовшки 0,5 мм.

Гарантія насамперед залежить від покриття, яке буває:

  • Pe (Polyester) – його ще називають глянсове, найдешевший тип.
  • Pema (Polyester Matt) – більш надійне та дороге покриття, робить поверхню матовою.
  • Purex – покриття розроблене ruukki, ідеальне співвідношення ціни та якості.
  • Puma (Pural Matt) – структурований матовий захисний шар, що має найтриваліший термін служби і високу ціну.

Вигляд профілю та колір в основному залежать від особистих уподобань замовника. Але не всі профілі виготовляються з усіма покриттями, і тому з параметрами варто визначатися саме в такому порядку як ми написали. Адже надійність даху – це первісне завдання.

Останнім пунктом є розмір. Ширина – стандартний параметр, а ось довжина індивідуальна. Так як виготовлення готових листів проводиться тільки після замовлення клієнта, довжина обговорюється і листи виготовляються саме на замовлення.

Ви вирішили купити металочерепицю?

Тоді вітаємо вас із чудовим вибором. Вона має найкраще поєднання ціни, якості, експлуатаційних та технічних характеристик серед усіх покрівельних матеріалів. У Києві купити металочерепицю можна таких виробників як Ruukki та багатьох інших. Наприклад, у колекції металочерепиці Ruukki Finnera представлені деякі унікальні відтінки, яких немає в асортименті інших.