Як вибрати бітумну черепицю

Настало літо, а це означає, що все більше людей починає займатися ремонтом, а саме покрівлею даху. Для когось це може бути ремонт м'якої покрівлі, а для когось зовсім новий процес на новозбудованому котеджі.

І якщо ваш вибір упав на м'яку черепицю вам краще більш детально ознайомиться з цим матеріалом, дізнатися всі особливості і розібратися як же все-таки її вибирати.

Бітумна покрівля – це багатошаровий матеріал, основою якого є склополотно, покрите бітумом і гранулятом, а зворотний бік – міцним клейким шаром. І саме така структура забезпечує всі ті переваги, якими вона може похвалитися. Основа гарантує гнучкість, кам'яне посипання - надійний захист і довговічний колір, липкий шар простоту монтажу.

 

Маса переваг, які вигідно виділяють її серед інших матеріалів для скатних покрівель:

  • довгий строк служби;
  • оригінальний та багатий зовнішній вигляд;
  • безліч кольорів та форм;
  • висока стійкість до зовнішніх факторів (холод, спека, дощ);
  • гідроізоляція даху;
  • відсутність ризику гниття та корозії;
  • простий монтаж.

Для того щоб ви могли самі зробити правильний вибір, необхідно розібратися які ж є відмінності, і з чого власне складається бітумна черепиця.

Кількість шарів

Для укладання м'якої покрівлі найчастіше використовується одношарова. Вона має оптимальне співвідношення ціна-якість, а її невелика вага дозволяє уникнути додаткового зміцнення фундаменту. Двошарова черепиця використовується тільки в місцях з дуже агресивним зовнішнім середовищем (сильні морози, постійне сонце або зливи).

Основою служить склополотно, на яке наноситься з одного боку бітум і кам'яна крихта, а з іншого боку - клейкий шар для монтажу.

Тип грануляту

Це верхнє покриття, яке поєднує в собі дві функції: захист та надання забарвлення. Для цього використовується фарбований сланець або базальтовий гранулят. Сланцева крихта значно щільніше лягає, тож краще захищає.

Тип бітуму

Класичний окиснений бітум поступово ділить своє місце із сучасним модифікованим, який почав вироблятися в Європі, тоді як перший – це американський стандарт. Попри те, що останній тільки недавно з'явився на ринку, він уже встиг надійно зайняти позицію та закріпити за собою славу надійного та міцного матеріалу. Модифікований служить на порядок довше внаслідок своїх властивостей, що купуються під час його обробки. Він зовсім не реагує на фактори зовнішнього середовища, і тому служить набагато довше, ніж окиснений.

Виробник

Купити бітумну черепицю у Києві ви можете багатьох популярних фірм таких як Katepal, Kerabit, Shinglas, Iko. У кожного з них є свої особливості, які проявляються у формі нарізки, колірній гамі, товщині та кількості шарів, ціні гнучкої черепиці. Як уже писалося раніше, модифікований бітум є європейським нововведенням, тому при виборі варто віддати перевагу компаніям, що виготовляють черепицю саме таким способом.

Вага м'якої покрівлі

Він звичайно залежить від товщини кожного з шарів та їх кількості. І саме на цей параметр можна орієнтуватися насамперед. Адже вам необхідно знати, чи витримає фундамент будинку виконання таких покрівельних робіт.

Колір та форма нарізки

Це абсолютно суб'єктивний параметр, який ви вибираєте виключно зі своїх переваг. Кожен виробник надає свою велику колірну гаму, а також різну форму нарізки:

  • бобровий хвіст;
  • хвиля;
  • прямокутник класичний та неправильний;
  • ромб;
  • соти (однотонні, з переливом, з тінню).

Важливо, щоб у будинку все поєднувалося: стіни, водостік, дах. Тому краще заздалегідь спланувати колірну гаму кожного компонента, і в такому разі ваш будинок стане просто чудовим зразком сучасного архітектурного рішення.

Це основні параметри, за якими вибирають бітумну покрівлю. У кожного з виробників відрізняється асортимент та деякі властивості матеріалів, а завдяки широкому асортименту ви завжди знайдете те, що шукали. Можливо, вас зацікавить стаття: "Покрівельний пиріг під м`яку покрівлю"