що таке терасна дошкаТерасна дошка – це дерев'яно-полімерні лаги. Зовнішній вигляд, що імітує дерев'яне покриття підлоги, стане відмінним доповненням до інтер'єру. Зносостійкість і міцні якості такого матеріалу дуже близькі до дерев'яних порід.

Для виробництва терасної дошки використовується ДПК, що розшифровується як деревно-полімерний композит, який є деревним борошном в комбінації з поліетиленом. Саме коштом такого технічного рішення матеріал отримав такі якості як:

  • Відмінний зовнішній вигляд, дуже схожий до дерева
  • Зносостійкість
  • Стійкість до вологи й впливів зовнішнього середовища, внаслідок чого не жолобиться і не тріскається
  • Біостійкість, тобто в ньому не заведуться комахи
  • Не гниє
  • Міцність

Застосовується на відкритих ділянках, де інше покриття просто не витримає постійного впливу зовнішнього середовища. Найчастіше її монтують на території, що прилягає до басейну, верандах і відкритих літніх майданчиках ресторанів.

У виробництві терасної дошки беруть участь тільки безпечні та екологічно чисті матеріали. Тому її все частіше застосовують для оформлення поверхонь зовні будинку. На відміну від плитки або інших класичних покриттів, дошка не стає слизькою й не втрачає свій зовнішній вигляд при намоканні.

Яка буває терасна дошка?

Розберемо на прикладі відомого виробника підлогових покриттів Tardex. В його асортименті представлено 3 різновиди терасної дошки:

  • Lite
  • Classic
  • Professional

Lite – бюджетний варіант, призначений для застосування в місцях з несильним експлуатаційним навантаженням. Найчастіше використовується на терасах і навколо басейнів. Вона представлена порожнистими лагами з висотою профілю 20 мм. Поверхня не ковзає при намоканні та приємна на дотик.

терасна дошка тардекс лайт

Classic – середній сегмент. Призначена для місць з підвищеним експлуатаційним навантаженням або там, де необхідно гарне і дороге покриття. Тому використовується для комерційних об'єктів, в тому числі аквапарки, кафе і ресторани. Також представлена порожнистими лагами, але з висотою 25 мм.

терасна дошка тардекс класік

Professional – застосовується так само для місць з підвищеною прохідністю і навантаженнями. А завдяки зовнішньому вигляду, що імітує дерево, використовується для об'єктів з підвищеними вимогами до оформлення. Представлена повнотілими лагами, висотою 20 мм.

терасна дошка тардекс професіонал

Цікава стаття: "Що таке паркетні дошки?"