Інтер'єрна фарбаІнтер'єрна фарба – це швидке, гарне, а головне оригінальне оформлення квартири. Це один із найпростіших і найшвидших способів оновити кімнату, і при цьому на довгі роки забути про необхідність ремонту. Забарвлені стіни зберігають свій зовнішній вигляд і яскравий колір довгий час. А завдяки стійкості до миття, яка характерна для більшості сучасних продуктів, підтримувати чистоту простіше простого. Асортимент дуже широкий, і переважно відрізняється за такими параметрами:

  • тип основи;
  • ступінь матовості;
  • стійкість до стирання;
  • стійкість до вологи;
  • основа інтер'єрних фарб.

Сучасний асортимент налічує кілька типів барвистих покриттів, які користуються найбільшою популярністю і відрізняються своєю основою. Розглянемо основні види.

Акрилові. Найпоширеніші, і це не дивно, тому що їм характерна маса переваг. Вони зберігають зовнішній вигляд 5-8 років, стійкі до вологи та миття.

Латексні. Цей вид характерний своєю надстійкістю до миття, навіть із миючими засобами. Можливість нанесення тонким шаром, робить їх єдиним варіантом для фарбування шпалер.

Силіконові. Характерні тим, що не реагують на різкі перепади температури та її сильне підвищення. У сумі з вологостійкістю вони стають ідеальним варіантом для кухні та ванної.

Масляні та алкідні. Вони об'єднані в одну групу, бо вже відійшли у минуле. Вони мають різкий запах, довго сохнуть, токсичні, і до цього досить швидко втрачають зовнішній вигляд. Саме через таку масу недоліків та відсутність вагомих переваг вони більше і не використовуються.

Естетична складова інтер'єрних фарб для стін

Сьогодні асортимент кольорів, в які можна колорувати досягає 20000, а в окремих виробників може навіть і перевищувати. Такий розмах дозволяє абсолютно точно підібрати бажаний тон або навіть кілька.

Окрім величезного вибору кольорів, створити цікавий дизайн вам допоможуть професійні трафарети та фігурні валики. За допомогою таких нехитрих помічників ваші стіни просто оживуть і набудуть абсолютно нового вигляду. Крім того, якщо ви можете похвалитися художнім талантом, ви самі можете розмалювати стіни, перетворивши їх на справжній художній шедевр. Тоді у вашій квартирі буде справді унікальний та неповторний дизайн.

Матові інтер'єрні фарби ідеально підходять для створення сучасного, стильного та яскравого інтер`єру. З їх допомогою можна вигідно надати акцент певним зонам або зовсім виконати зонування. Причому зробити це буде значно легше, ніж з будь-якими іншими оздоблювальними матеріалами.

Біла фарба для стелі

Традиційна побілка поступово відходить у минуле і поступається місцем фарбуванню в білий колір. Такий спосіб значно швидший і зручніший. До того ж, пофарбована стеля набагато довше зберігає білизну і не потребує оновлень багато років. А оскільки в основному вони легко миються, то у разі забруднень стелю можна просто протерти, а не заново білити.

Фарба інтер'єрна вологостійка

Якщо ви хочете пофарбувати стіни у ванній або кухні, обов'язково вибирайте вологостійку фарбу. Благо її вибір такий же великий, як і інших, і все також дозволяє підібрати варіант, який влаштовуватиме вас на всі 100%.

Переваги вибору фарби для оформлення інтер'єру

У статті було розказано про вибір та переваги фарбування внутрішніх стін, час підвести короткий підсумок:

  • за рахунок основи дуже просто вибрати тип, який відповідатиме основним вимогам до якості;
  • величезний асортимент кольорів;
  • можливість створення будь-якого інтер'єру за рахунок використання шпалер та фігурних валиків;
  • вологостійкою можна пофарбувати стіни у ванній і не турбуватися за її збереження;
  • швидко сохнуть і зовсім не смердять;
  • біла – ідеальний варіант для стелі.

Ще одним способом облаштування внутрішніх стін є штукатурка, дізнатися більше про це ви можете у статті "Декоративна штукатурка для внутрішніх робіт"