Как выбрать фасадную штукатуркуІснує велика кількість варіантів такого декоративного покриття:

- Нано

- КреативТоп

- Силіконова

- Силікатна

- Силіконово-силікатна

- Акрилова

- Мінеральна

Завдання штукатурки полягає не тільки в тому, щоб прикрасити фасад будинку, а й у захисті стіни від наслідків впливу погодних умов, розвитку моху, грибка, цвілі або виникнення пошкоджень. Ми пропонуємо спростити вам вибір і розповісти про кожну коротко.

Найбільш охоче вибирають декоративні тонкошарові штукатурки. Доступні в широкому діапазоні кольорів і підходять для багатьох конструкцій. Все частіше оновлення фасаду пов'язано з термомоделюванням, так як за допомогою нього відбувається остаточна обробка системи теплоізоляції на основі пінополістиролу або мінеральної вати.

Штукатурка та види теплоізоляції.

Декоративна штукатурка – це один з варіантів утеплення (мокрий метод). Все залежить від використовуваного матеріалу ізоляції - мінеральної, акрилової, силіконової або силікатної основи. Для утеплення пінополістиролом використовують будь-які з перерахованих вище, а для мінеральної вати рекомендується використовувати мінеральні, силікатні чи силіконові. Правильно обраний тип дозволить уникнути утворення на фасаді грибка, цвілі, моху та запобіжить тріщини і деформації.

Декоративная штукатурка баумит

Приклади декоративної штукатурки

Все про різновиди.

Тільки мінеральна штукатурка поставляється в мішках в сухому вигляді. Найбільша перевага - її довговічність тільки збільшується з плином часу, як і паропроникність. Тому, якщо ви дбаєте про стіни будинку, які повинні «дихати», варто обштукатурити їх саме цим видом.

Акрилові, силіконові та силікатні же виглядають як волога паста та фасуються відрами, їх слід змішувати тільки перед нанесенням на стіни. Далі готовий продукт прискорює виконання робіт і зменшує ймовірність помилок в отриманні готового кольору.

В основі мозаїки – кольорові натуральні наповнювачі, вкраплені в прозору акрилову дисперсію. У готовому варіанті це виглядає дуже привабливо. Більш того, вона має досить високу механічну міцність, що дає можливість використовувати її на тих поверхнях, які найбільше вразливі до пошкоджень, наприклад, на плінтусах ізольованих будинків. Особливості полягають в тому, що нанесення безпосередньо вже має відбуватися на суху основу.