Покриття для підлоги з пластика і штучних матеріалів порівняно дешеві, а їх укладання не вимагає великої роботи. Гнучкі вони або килимові, залежить від їх призначення.

Підкладки можуть мати багатошарову або однорідну структуру. Багатошарові матеріали виконані з несучого шару, декоративного і захисного покриття від стирання і забруднення і т. д. Виробники завжди дають товщину всього футерування і товщину шару зносу. У разі еластичних підлогових покриттів це товщина декоративного шару з захистом, в разі килимів - висота щетинок.

Одношарові покриття для підлоги по всьому перетину мають однорідну структуру, колір і малюнок. Вся товщина вкладиша є використовуваним шаром. Так що знайти ознаки його зносу складніше.

Поділ килимів на еластичні і килимові також визначає місце їх застосування. Еластичні покриття для підлоги, легко миються водою і миючими засобами, в основному укладаються в місцях, де підлога піддається сильному забрудненню і вимагає частого миття (коридори, кухні і ванні кімнати).

У свою чергу, декоративні, теплі і приємні на дотик килимові покриття краще підходять для приміщень, офісів і спалень. Килими продаються довжиною 3, 4, 5 метрів або плиткою 30x30, 40x40, 50x50 і 60x60 см. Підкладка під килимом повинна бути стійкою, не має розсипатися або припадати пилом, має залишатись чистою і сухою. Працювати потрібно за температури не нижче 17 ° С.

На краях, прилеглих до дверних порогів, використовуються алюмінієві або пластикові профілі, які кріплять підлогове покриття до підлоги і запобігають ушкодженню його країв.

Типи покриття для підлоги.

Лінолеум для домуНатуральний лінолеум є однією з найпопулярніших натуральних підкладок вже більше ста років. Несучий шар виконаний з джутової тканини, залитої в гнучку масу з суміші масел, рослинних порошків, смол і барвників. Лінолеумові вкладиші товщиною 2-4 мм. Їх загальна товщина також є корисною товщиною. Зовнішній шар захищений воском. Довговічність сучасного лінолеуму розрахована на 20-30 років. Лінолеум, хоча і не пропускає воду, не стійкий до тривалого контакту з нею. Володіє антистатичними властивостями, еластичний, стійкий до вм'ятин і стирання. Підходить для кухонь, фойє і проходів. Невеликі пошкодження у вигляді дрібних подряпин зникають через деякий час в результаті окислення. Це також впливає на колір. Правильний колір виходить тільки через кілька годин після укладання.

Лінолеум нелегко укласти. Фундамент повинен бути ідеально гладким, без нерівностей, ушкоджень або тріщин. При виборі, перед тим як купити лінолеум, спробуйте вибрати ширину рулону до максимальної ширини кімнати.

Вінілові підлоги (ПВХ) широко використовуються для підлог на кухнях, у ванних кімнатах і коридорах. Вони стійкі до вологи, олив, миючих засобів і світла. Це хороші теплові та акустичні ізолятори. Зі штучних підлогових покриттів ми найчастіше зустрічаємо підкладки з поліаміду, поліпропіленових волокон, поліпропілену/нейлону або поліамідних сумішей. Пластикові вкладиші більш довговічні і більш стійкі до витирання. Їх додатковою перевагою є легкість фарбування в усі кольори, від пастельних до дуже інтенсивних і насичених.

Дерев'яні підлоги: класика і елегантність.

Дерев'яні підлоги до сих пір є найбільш поширеним вибором для домашнього ітер'єру. Вони приємно теплі на дотик, не електрифікують і не притягують пил або кліщів, що робить їх ідеальним рішенням для алергіків. Дерев'яні підлоги мають шумоізоляційний ефект, а завдяки здатності поглинати вологу вони регулюють мікроклімат в приміщенні. На ринку доступні різні види дерев'яних мостин: дошка з масиву, двошарова дошка, дошка Barlinek.


Підлогові дошки з масиву дерева.

Дошки з цільного дерева міцні і привабливі. Щоб візуальний ефект був найкращим, слід вибирати дошки без сучків та інших дефектів, і вони повинні відповідати один одному з точки зору малюнка, структури і кольору. Традиційно на стику кладуть дошки з підкладкою з дерева і прибивають до балок, потім рівень підлоги підвищують на кілька сантиметрів. Підлога з дошок із цільного дерева також може бути зафіксована за допомогою шпунта або накладання.

підлога з дерева

Двошарові плити. Вони виготовляються з двох шарів деревини: шар зносу, який завдяки своїй товщині дає можливість багаторазового оновлення поверхні, і шар протитисковий, який запобігає деформації дерев'яної підлоги після укладання. Шар протитиску може бути виготовлений з дерева того ж типу, що і шар зносу, тому в разі дубових підлог він буде зроблений з дуба. Рішення, яке використовується виробниками деревообробки, полягає в тому, щоб зробити нижній шар з іншого виду деревини (наприклад, дубова підлога може мати березовий нижній шар).

Підлоги з паркетної дошки Barlinek.

Підлогова дошка Barlinek виготовлена з трьох шарів крос-ламінованої деревини. Така конструкція значно знижує природну обробку деревини і, таким чином, гарантує високу стабільність дерев'яної підлоги навіть при зміні температури і вологості. Купити паркетну дошку Barlinek вигідно, так як є можливість кілька разів шліфувати і багаторазово оновлювати лак. Завдяки своїй багатошаровій конструкції, підлога з паркетної дошки Barlinek відмінно проводить тепло і може бути успішно використана при опаленні підлоги. Підлогу з підігрівом можна встановити двома способами: плаваючим способом або приклеївши дошку до підлоги.