Металочерепиця Ruukki Rough Polmatt РуккіГоворячи про металочерепицю, не можна не згадати про захисне покриття і важливість його ролі. В процесі вибору металевої покрівлі найбільше питань виникає саме по цій частині. Не всі при покупці поглиблюються у їх відмінності, тож часто вибирають не те, що необхідно. Дуже важливо не нехтувати рекомендаціями щодо вибору та не заощаджувати на цьому. У цій статті ми докладно розповімо про різновиди, а також новинку у цій сфері.

Які бувають полімерні покриття і в чому різниця

Сучасна металочерепиця виготовляється з такими покриттями:

  • Polyester;
  • PUREX;
  • Pural Matt (PUMA);
  • Polyester Matt (PEMA);
  • Rough Polmatt (RAFMATT).

Але одні назви швидше за все не скажуть людині нічого конкретного. Постараємося ближче познайомити з кожним із них.

Polyester – просте глянсове з низькою ціною. Як наслідок дешевизни такого матеріалу, воно не може похвалитися високими технічними характеристиками. З такою покрівлею потрібно бути акуратним, тому що її дуже легко подряпати. Крім цього, їй властивий блиск на сонці.

PUMA і PEMA – матові, їм властива висока стійкість до зовнішніх впливів і вишуканий бархатистий блиск. Перше – більш дешевий варіант, який наноситься шаром 35 мкм. Друге, відноситься до преміум сегменту, у такому варіанті виробляється найдорожча покрівля, і товщина нанесення становить 50 мкм.

PUREX – власна розробка компанії Ruukki. Відповідно, в ньому випускається черепиця тільки цього виробника. Легка шорсткість, яка є відмінною особливістю, надає черепиці благородного та цікавого вигляду.

Новинка в лінійці Рууккі – грубий матовий полімер

Зовсім недавно Ruukki запустило виробництво металочерепиці з новим покриттям – Rough Polmatt (грубий матт). Це певне поєднання преміального та стандартного покриття. Маючи благородну фактурність, робить дах матовим, надаючи унікального зовнішнього вигляду. При цьому йому властива підвищена стійкість до будь-яких механічних впливів, наприклад подряпин. Приємним доповненням є порівняно невисока ціна. Маючи такі дивовижні параметри, матова металочерепиця Rafmatt має всі шанси стати найбільш купованою.

Так як виробництво тільки розпочато, на жаль, виробляється лише один колір – RR32 (темно-коричневий). Такий тон був обраний не випадковим. Темно-коричневий колір можна назвати універсальним. Такий стриманий відтінок підійде до будь-якого особняка, а особливо сподобається поціновувачам класики. А бархатистість поверхні тільки додасть шарму такому даху.

На даний момент до замовлення доступні дві форми хвилі – Monterrey та Adamante. Так, наприклад металочерепиця Монтеррей матовий має всі важливі переваги, які може гарантувати Рафматт, при цьому ціна є доступною кожному.

То що ж краще вибрати?

Однозначної поради дати не можна, тому що все індивідуальне для кожного замовлення. Але щоб допомогти вибрати, наведемо основні чинники, якими варто керуватися:

  • Вибирати захисний шар відповідно до зовнішніх факторів, чим вони агресивніші, тим міцнішим він має бути.
  • Вартість. Звичайно варто враховувати, що чим міцніше, тим дорожче, тому важливо розрахувати бюджет.
  • Вподобання. У кожного смак індивідуальний, комусь подобається глянець, а хтось навпаки не хоче дах, який сяятиме у сонячних променях.

Дізнайтесь більше переваг у статті: "Металочерепиця Ruukki - якісна покрівля на довгі роки"