Що таке квадратний водостокСистема водостоку є обов'язковим компонентом будь-якого заміського будинку. Подумайте, що перше спливає в голові? Звичайно, стандартний вигляд: круглі жолоби та труби. Але сучасні виробники пропонують ще один новий варіант – прямокутний. Деякі, можливо, ще навіть не чули про таке, а багато хто швидше за все не знайомий з його особливостями та перевагами. Давайте розберемося, що ж таке прямокутний водостік, і чому варто звернути на нього увагу.

Пропускна здатність

Якщо згадати шкільну геометрію, можна легко обчислити, що площа кола, вписаного в квадрат, менша за сам квадрат. Відповідно, при однакових розмірах, пропускна здатність прямокутного водовідведення буде значно вищою. А значить, система може відводити на порядок більше води, не займаючи при цьому зайвого місця. Це відмінний варіант для встановлення в областях з великою кількістю опадів.

Стійкість до навантажень

Як правило, матеріалом служить сталь, покрита полімером або мідь. І як відомо, метал має стійкість до механічних і фізичних впливів, а геометричні особливості тільки посилюють їх.

При використанні стандартних ринв, завжди є ризик того, що при різкому нічному похолоданні замерзне вода, що може спричинити розрив або пошкодження. Квадратному перетину таке не загрожує. При дії розривної сили від льоду труба просто трохи округлиться, а після набуде колишньої форми. Так ви можете не боятися за збереження системи у зимовий період.

До того ж, такі водостоки значно краще витримують велику кількість води і навіть талий сніг. Тому, якщо для вашої місцевості характерний часті та рясні опади, радимо вам задуматися про придбання саме такого варіанту.

Вартість

На перший погляд може здатися, що ціна водостоку з прямокутним перетином більше, ніж стандартного, але при докладнішому розгляді стає ясно, що це не так. На нього матеріалу витрачається значно менше, відповідно ціна водостічної системи з прямокутним перетином буде нижчою.

Монтаж водостоку

Мабуть тут криється єдиний мінус. Установка справді складніша. Так як з'єднати такі елементи складніше, ніж круглі, і необхідне використання герметика та заклепок. Але монтуєте його один раз, а користуватися ним будете дуже довго. Тому це несуттєвий мінус з огляду на всі плюси.

Зовнішній вид

Купити водостічні системи в Києві можна в декількох популярних розмірах. А досить широка кольорова гама робить вибір цікавішим. До того ж, у зовнішньому вигляді ховається ще один плюс. Акуратно закріплюючись під завершенням покрівлі, водостік зовсім не вирізняться, завдяки чому залишається практично непомітним. Водночас водостічні труби акуратно виглядають на стінах, і виглядають набагато краще за круглі аналоги.

Підводячи підсумки можна зібрати основні переваги:

  • пропускна здатність вище на 30%;
  • акуратний та елегантний зовнішній вигляд;
  • хороша стійкість до навантажень.