Фальцеве покриття – відмінний вибір для створення ексклюзивного та елегантного екстер'єру. Сучасні дизайнери часто рекомендують матеріал не тільки для покрівлі, але і для оформлення фасаду. Неважливо, в якому стилі витриманий будинок – класичному, мінімалістичному або модерністському – фальцева покрівля стане оригінальним і практичним рішенням.

Якість готового покриття залежить від декількох факторів: професійності монтажу, матеріалу виготовлення та виду фальца (замкового з'єднання між "картинами"). Про останні два пункти і розповість сьогоднішня стаття.

Вибираємо матеріал основи

фальц структураУ вигляді основи може виступати сталь, алюміній, цинк-титан і мідь. Розберемо характеристики кожного металу.

Сталь. Найбільш популярна основа для виготовлення як фальца, так і металочерепиці. Ціна фальцевої покрівлі зі сталі відмінно співвідноситься з якістю, але за умови товщини листа 0,5 мм і шару цинку від 180 гр/м². Завдяки двосторонньому цинковому покриттю метал не піддається корозії та легко справляється з атмосферними впливами. Основний мінус матеріалу – недостатня гнучкість в порівнянні з іншими металами, що не дозволяє працювати із закругленими формами на складній покрівлі. Термін служби такого фальца сильно залежить від полімерного покриття, але частіше за все становить 50 років і більше.

Алюміній та цинк-титан. Зустрічається рідше та коштує в 2-3 рази більше сталі, незважаючи на вкрай обмежену палітру. Таке покриття буде максимально легким, стійким до корозії та атмосферних впливів. Однак у алюмінію є істотний мінус – м'якість, через що град або інше механічне навантаження залишить вм'ятини. Термін служби алюмінію – від 70 років, цинк-титану – 100 років і більше.

Мідь. Будь-яка мідна покрівля – це преміум сегмент і рекордна вартість для ринку покриттів. Мідь не має полімерних або захисних покриттів, тому що чудово справляється зі своїми завданнями. Основний нюанс і в той же час унікальна риса матеріалу – поступове та неоднорідне покриття патиною протягом перших 30-ти років служби. Так ніжний мідно-рожевий відтінок змінюється сіро-зеленим. Термін служби мідного фальца – більше 150-ти років.

мідна фальцева покрівля

Вибір полімерного покриття

Якщо прийнято рішення купити фальцеву покрівлю зі сталі, важливо звернути увагу на якість декоративно-захисного шару. Полімерне покриття визначає колір, більшу частину технічних характеристик і термін служби покриття.

 

 

Поліестер PE / PEMA

Пурекс Purex, еко-аналог Crown BT

Пурал Pural, еко-аналог Pural BT

Пластизол PVC

Зовнішній вигляд

Глянець / матовий

Матова, злегка структурована

Матова, злегка структурована

Матова

Товщина покриття

25 мкм / 35 мкм

26 мкм

50 мкм

200 мкм

Особливості

Оптимальне покриття, яке застосовують в помірному кліматі. Схильне до поступового вигорання кольору з плином років.

 

Покращена стійкість до ультрафіолету і вигоряння кольору.


 

Одне з кращих покриттів на ринку. Покращена механічна міцність, стійкість до корозії та погодних умов, ультрафіолету і температурних перепадів.

 

 

Має поліпшену механічну міцність і захист від корозії. Рекомендується для регіонів з найбільш несприятливими погодними умовами.

 

Діапазон температур

-60˚ – +90˚

-60˚ – +100˚

-60˚ – +100˚

-50˚ – +60˚

Гарантія на естетику в середньому

10-15 років

15-20 років

20-25 років

до 25 років

Загальна гарантія в середньому

15-30 років

30-40 років

40-50 років

до 50 років