Одним з провідних виробників вікон даху є компанія Fakro. Вікна цього виробника вважаються одними з кращих на ринку. Крім того, компанія випускає ряд виробів для стандартних скатних і плоских дахів, мансард, так само, навіси для дахів, вертикальні вікна і всілякі аксесуари, горищні сходи, гаражні ворота і багато іншого. Проте вікна для даху належать до флагманських продуктів компанії, і вона побудувала свій бренд та репутацію навколо них.

Мансардні вікна Fakro - основні типи конструкцій

Вікна даху цього виробника можуть бути зроблені з дерева, покритого безбарвним акриловим покриттям, дерева з білим акриловим покриттям, дерева з білим поліуретановим покриттям або ПВХ. Можуть бути стандартними або ж вологостійкими вікнами.  Горищні вікна Fakro також мають дифузори в своїй конструкції. Ви можете знайти автоматичний дифузор з символом V40P, дифузор з символом V35 з ручним регулюванням або дифузор з позначенням V10 з ручним регулюванням подачі повітря.

Горищні вікна, зроблені Fakro, можуть мати два, три або чотири скла. Вікна даху з двома склопакетами позначені символами U2, U3 и P2. Вікна з позначеннями U2 і U3 мають енергозберігаючі властивості, тоді як горищні вікна з позначенням P2 оснащуються ламінованим склом з внутрішньої сторони, яке при ударі не розсипається на дрібні шматочки. Всі вікна виробника з двома рівнями скла, де зовнішнє - загартоване, а благородний газ, який заповнює відділення між склом - аргон.

Вікна даху Fakro також можуть мати три скла. Такі вікна відзначені символами U4, U6. Це двокамерні вікна з загартованим зовнішнім склом, з високими енергозберігаючими параметрами, які сьогодні дуже цінуються.

Склопакети мансардних вікон Fakro

Горищні вікна цього виробника також доступні у версії з чотирма стеклами. Ці вікна мають позначення U8. Вони мають пасивний характер, у них три камери між стеклами, які заповнені благородним газом криптоном.

З усіма розмірами мансардних вікон Fakro і їх моделями Ви можете ознайомитися, перейшовши за посиланням.

Від чого залежать ціни на вікна даху Fakro в стандартному класі.

Вентиляційний клапан fakroСтандартні вікна даху класу Standard належать до найбільш дешевих продуктів цієї компанії. Ви можете придбати дерев'яне вікно, яке комплектується стандартним поворотним механізмом  U2, системою подвійного ущільнення, системою наведення крила. Воно виготовлене з ламінованої соснової деревини, просоченої спеціальним методом у вакуумній камері, покритої прозорим акриловим лаком. Модель має позначення FTS U2, воно йде без вентиляційного клапана.

Ще однією пропозицією цього виробника в класі Standard є модель з символом FTS-V U2. Це вікно зі схожими властивостями, як FTS U2, але воно також має вентиляційний клапан V10. Такий клапан забезпечує пропускну здатність 10 м3/год.  Якщо ви шукаєте більше рад як вибрати мансардні вікна, ознайомтеся з цією статтею.

Характеристики вікон для даху Fakro класу Profi.

Для деяких більш вимогливих клієнтів компанія підготувала продукти класу Profi. Однією з пропозицій компанії є вікно, позначене символом FTP-V U3. Це обертаюче дерев'яне вікно. Воно оснащене автоматичним вентилятором V40P. Це вікно виготовлене з сосни - клеєної, ламінованої, просоченої спеціальним методом у вакуумній камері, двічі пофарбованої акриловим прозорим лаком. Вони характеризуються чотирикратною системою ущільнення, системою наведення крила. Крім того, у них є система захисту від крадіжки topSafe.

Іншим рішенням для цього виробника в класі Profi є вікно даху з позначенням FTU-V U3. Воно має дуже схожу специфікацію з вікном позначеним FTP-V U3, але має підвищену стійкість до вологи.

Вікно, позначене символом FTP-U4 має специфікацію, схожу на вікна, позначені символом FTP-U3, відрізняються від них наявністю двокамерного склопакета.

Іншими продуктами цього виробника є вікна, з маркуванням FTP-V U4. Це дерев'яні вікна, які є поворотними, з автоматичним повітрозабірником V40P. Воно характеризується підвищеною стійкістю до вологи, як інші вологостійкі мансардні вікна Fakro і має двокамерний пакет скління.

Вікна Fakro класу Lux.

Для найвимогливіших клієнтів Fakro підготувала моделі класу Lux. Їх ціна включає в себе базову форму вікон, позначених FTP-V U4. Це дерев'яні конструкції з поворотним механізмом відкриття, які мають автоматичні дифузори V40P і енергозберігаючий двокамерний пакет, заповнений аргоном.

Інший варіант - моделі відмічені символом preSelect FPP-V U3. Вони характеризуються похилим і поворотним механізмом відкриття, вони також оснащені автоматичним повітряним клапаном V40P. Механізм preSelect доступний при відкритому вікні, він дає можливість змінювати варіанти відкриття в одне з положень:

1 – Поворотний спосіб відкриття, вісь обертання по центру рами;

2 – Похилий спосіб відкриття, вісь знаходиться вгорі рами.

Мансардне вікно FAKRO FTT U6Друга серія класу Lux - це моделі з написом FTTU6. Вікна зроблені з соснового дерева, відкриваються обертовим способом. Ось відкриття у них зміщена вище середини, тому навіть висока людина може комфортно стояти біля відкритого вікна. Якщо ви плануєте встановлювати мансардні вікна, вибір виробника Факро дозволить вам зробити це якісно.

Інші товари від Fakro.

Компанія Fakro займається виробництвом не тільки дахових вікон, а й ряду предметів, необхідних для установки вікон даху і їх експлуатації. З Fakro ми також можемо придбати ущільнювальні фланці та інші аксесуари.

Для багатьох цей виробник зміцнив свій бренд, виробляючи вікна кращої якості. В результаті вікна цього виробника користуються дуже хорошою репутацією не тільки в Польщі, але й в Європі, і в усьому світі. Варто відзначити, що Fakro - це не тільки вікна для даху, але також аксесуари для їх складання і експлуатації, а також безліч предметів, які в широкому сенсі пов'язані з віконними і дверними столярними виробами, такими як горищні сходи.