Комплект теплогідроізоляції bdx 2000Теплогідроізоляція мансардних вікон хоч і не обов'язковий етап при їх установці, але її настійно рекомендують змонтувати для повноцінного функціонування і продовження терміну служби. Тим більше її вартість порівняно невисока, 1300 грн, зате користі таке рішення принесе багато. А згідно зі статистикою 89% куплених вікон комплектуються теплогідроізоляцією.

 

Що таке теплогідроізоляція?

Розглянемо приклад, який представляє всесвітньо відомий виробник мансардних вікон Velux. У їхньому асортименті представлений спеціальний комплект BDX 2000, який складається зі спеціальної теплогідроізоляційної рами, що виготовляється зі спіненого поліетилену та гідроізоляційного фартуху у вигляді гофрованої мембрани. А зверху розміщується посилений жолоб для відводу води. Такий комплект надійно захищає від конденсату і добре утеплює. Ознайомитися з Velux BDX 2000 можете в каталозі

Навіщо потрібна теплогідроізоляція мансардного вікна?

Для того щоб пояснити її необхідність варто трохи заглибитися в монтаж безпосередньо рами. Вона встановлюється з зазором 2 см між краєм рами і кроквою. Зазор цей перекривається паробар`єром з одного боку, і супердифузійною мембраною з іншого боку. Тому дощ і сніг не проникають в конструкцію. Але ось конденсат з'явитися може, та й це місце зниженої теплоізоляції, через що в мансарду буде проникати холодне повітря. Цей зазор необхідний для того, щоб правильно відцентрувати і рівно поставити саме вікно, без нього монтаж неможливий.

Цікава стаття з теми: «Як вибрати мансардні вікна»

 

теплоізоляція мансардного вікна

Якраз гідроізоляційна рама BDX 2000 і служить для того, щоб уникнути таких неприємних наслідків. Теплоізоляційна рама з усіх боків щільно прилягає до вікна, не даючи холодному повітрю проникати всередину, а фартух кріпиться до віконної коробки та відводить вологу.

Які переваги у комплекту BDX 2000:

  • Захист від промерзання та конденсату
  • Простий і надійний монтаж
  • Посилений дренажний жолоб для відводу води
  • Збільшує гарантію на мансардне вікно до 10 років

Як установити комплект гідротеплоізоляції BDX 2000?

Монтаж проводиться одночасно з установкою всього вікна та складається з 4-х простих кроків:

  • Теплоізоляційна рама встановлюється на лаги за допомогою монтажних пластин
  • Віконна рама монтується всередину теплоізоляційної
  • Гідроізоляційний фартух кріпиться до віконної коробки, добре прилягаючи до лагів
  • Монтується оклад

Власне кажучи, це і є весь процес. При цьому він займає часу менше ніж без використання комплекту.

мансардне вікно в розрізі