Аксесуари для мансардних віконМансардні дахи мають певні особливості, які значно впливають і на внутрішнє облаштування. Це стосується не тільки розташування меблів, з урахуванням схилу, а й на вікна, а також їх комплектуючі. Вони є окремим великим сегментом на ринку, а асортимент досить великий. Звичайно, для оформлення мансардних вікон існує великий вибір комплектуючих. Вони призначені не стільки для ізоляції від чужих поглядів, скільки для обмеження від надмірного влучення сонця, промені якого падають практично під прямим кутом, а також надають кімнаті цікавого та оригінального зовнішнього вигляду.

Як вибрати аксесуари?

Спочатку потрібно визначитися, що саме необхідно. Асортименти аксесуарів для мансардних вікон velux і факро досить великий, і кожен знайде собі відповідні комплектуючі. Наступне, із чим потрібно визначитися – це розмір. Тут необхідно відштовхуватись виключно від габаритів рами. Як правило, штори одного виробника ідеально підходять під його продукцію. А ось на нестандартні вікна їх виготовляють персонально на замовлення. Існують такі різновиди аксесуарів:

  • рулонні та енергоефективні штори;
  • пліссе та римські штори;
  • москітні сітки;
  • маркізи;
  • рольставні.

Також, можливо, вас зацікавить: "Як вибрати сходи на горище?"

Фіранки для мансардних вікон

Коли йдеться про оформлення мансарди, у багатьох виникає питання, як же вчинити із фіранками. Благо виробники подбали про це і представляють широкий вибір різних комплектуючих. Наприклад, рулонна штора дуже практична у використанні, так як її можна зафіксувати в трьох положеннях і регулювати кількість світла, що надходить у приміщення.

З рулонних можна виділити затемняючі, які мають щільнішу текстуру і виконані в темних тонах. Деякі з них також мають термічний захист, що дозволяє контролювати температуру, не випускаючи тепло взимку, та зберігаючи прохолоду влітку.

Ще одним видом є плісована штора. Завдяки спеціальній тканині вона пропускає м'яке розсіяне світло і виглядає незвичайно і ніжно. Її можна зафіксувати у будь-якому положенні завдяки тому, що вона відкривається як зверху вниз, так і навпаки.

Римські штори нададуть вашій кімнаті особливої оригінальності та елегантності. Складаються вони акуратними складочками, а у розкладеному вигляді виглядають дуже незвичайно.

Жалюзі на мансардні вікна

За принципом дії вони мало чим відрізняються від звичних аналогів. Головна відмінність полягає у жорсткій фіксації у бічних планках, що виключає провисання, і набагато краще захищає від зайвого світла.

Зовнішні комплектуючі

Зовні для обмеження прямих сонячних променів встановлюються рольставні або маркізи. Маркизети - це чудовий варіант ізоляції від спекотних променів, але при цьому вони абсолютно не обмежують вам огляд.

Алюмінієві рольставні ще один варіант зовнішнього захисту від негоди та злому. Крім того, що вони повністю перегороджують шлях сонячним променям, завдяки своїй структурі вони також забезпечують термоізоляцію всьому приміщенню і не дають проникати всередину вуличному шуму.

Як бачите, асортимент досить великий, кожен зможе знайти ідеальний варіант для себе. Купити аксесуари для мансардних вікон в Києві можна таких відомих виробників як Velux і Fakro, а вибір слід грунтувати на тому, скільки світла зазвичай потрапляє в кімнату, на якому боці вони розташовані, і якого ефекту ви хочете досягти насамперед.