Свій початок історія компанії бере ще з 1986 року. Рішард Флорек - діючий президент і власник компанії, заснував завод по деревообробці Florad, а в 1991 році випустив перші моделі вікон під маркою Факро. Всього через 3 роки була налагоджено реалізація продукції за межами Польщі, а сьогодні компанія-лідер займає близько 15% ринку з продажу мансардних вікон і горищних сходів.

Вся продукція FAKRO відповідає вимогам європейських стандартів зі знаком CE, а зазначені характеристики підтверджені дослідженнями незалежних лабораторій. Сертифікати і параметри товарів є у відкритому доступі.

При цьому в стратегії компанії важливе місце займає доступна ціна, так що кожен товар, незважаючи на високу якість, зазвичай обходиться дешевше конкурентного.

Мансардні вікна

Мансардні вікна Fakro гармонійно зливаються з покрівлею і несуть такі ж високі навантаження, тому при виробництві строго контролюється якість продукції, а механізм постійно удосконалюється новітніми розробками. У лабораторіях FAKRO проводиться понад 70 різних тестів деревини, комплектуючих, сировини та готових продуктів. Лабораторії обладнані навіть камерами для випробування низькими температурами і негодою. Також тестують на міцність фурнітуру і склопакети, фіксуючи норму циклів відкривання-закривання вікна.

В асортименті Fakro представлені мансардні вікна:

    • класичні, сервісні (необхідні для обслуговування покрівлі), карнизні, унікальні вікна-балкони;

мансардні вікна факро

    • з різноманітними системами відкривання під будь-яке планування або запит (комбінована, середньоповоротна, з віссю повороту вгорі і кілька моделей сервісних вікон для швидкого доступу до даху);

мансардні вікна факро спосіб відкриття

  • з дерев'яною (для сухого приміщення) або металопластиковою рамою (для кімнат з підвищеною вологістю);
  • з ручним або автоматичним управлінням (готові рішення Z-Wave) і ін.;
  • будь-якого розміру в залежності від прольоту між кроквами.

 

За 26 років розробок вікна польського виробника знайшли цілий ряд переваг:

 

  • thermoPro. Відмінне енергозбереження за рахунок низькоемісійного покриття на склі, додаткових термоізоляційних накладок по кутах і багатошаровому склопакету (останнє на вибір покупця). Це дозволяє заощадити на опаленні та підтримувати комфортну температуру в приміщенні. Примітно, що базове вікно з однокамерним склопакетом від Факро має найкращий показник теплопровідності на ринку.
  • вікно fakro pre selecttopSafe – інноваційна система зміцнення вікна для захисту від злому. Спеціальні завіси не дозволяють вирвати їх або продавити раму, а додатковий сталевий елемент гарантує надійність вікна в закритому положенні. Крім системи topSafe, вікна оснащують новою системою проти демонтажу склопакета, зі внутрішнім антивзломним склом класу P2A і ручкою з блокуванням.
  • вікна нового покоління preSelect з 2 осями відкриття, по центру і вгорі.
  • захист кутових з'єднань за технологією, яка відправлена на патентування, дозволяє вікна витримувати самі екстремальні кліматичні умови. У місцях з'єднання рами не утворюються щілини, в порівнянні з вікнами інших виробників.
  • просочування деревини лаками (для пожежної безпеки та поліпшення властивостей) відбувається у вакуумній камері, а не загальноприйнятим методом занурення. Це робить захисне покриття більш якісним.

 

Компанія Факро виробляє вікна класів стандарт, профі і люкс.

STANDART - ходові моделі з базовими функціями. Забезпечують високий рівень освітленості і вентиляції приміщення, шумо- і теплоізоляційних параметрів. Цей клас дуже широко застосовується в будівництві.

PROFI – відрізняються більш високими характеристиками і функціональністю, частіше виконані з вологостійкого ПВХ. Підвищене енергозбереження та система захисту від злому, а також технологічні рішення для оптимального провітрювання мансарди. Наприклад, щілину для провітрювання без втрати тепла і додатковий контурний ущільнювач для герметичності при самих екстремальних погодних умовах. Цей клас оптимальний у співвідношенні «ціна-якість».

LUX – це підвищена безпека і максимальне застосування інноваційних розробок. Багато з застосовуваних технологій захищені патентами і значно підвищують зручність використання. Високий коефіцієнт теплозбереження за рахунок додаткового склопакета і шарів ущільнювача. Надійність і комфорт відповідають очікуванням найвимогливіших клієнтів.

Ціна мансардних вікон має широкий діапазон в залежності від класу. Візьмемо як приклад вікно 78х118 см з дерев'яною рамою і розглянемо вартість в кожному сегменті: від бюджетного до люкса.

Клас мансардних вікон

Ціна (грн)

Standart

6250

Profi

10500 (ПВХ)

Lux

23500

Lux з автоматизацією

29700

 

Як видно з таблиці, переплачувати за якість не доведеться; як і в процесі експлуатації, адже виробник надає безстрокову гарантію на склопакет і від 5 до 15 років гарантії на вікно (залежить від використання фірмових аксесуарів для ізоляції і підрядників).

 

Сходи на горище

горищні сходи факро

Горищні сходи Fakro також різноманітні і випускаються:

  • дерев'яні або металеві
  • за типом розкриття – секційні, розсувні, "ножиці"
  • вогнестійкі
  • з посиленою теплоізоляцією – LTK Thermo; дозволяють не втрачати тепло через люк
  • додаткові аксесуари для сходів – перила, сходинки, допоміжні поршні, верхні огородження тощо.

Всі моделі горищних сходів Fakro герметичні і гарантують теплоізоляцію відповідно до вимог PN-EN 14975: 2007. Розраховані на навантаження 160-200 кг в залежності від матеріалу.

Дерев'яні сходи виготовляються з сосни вищого гатунку без сучків (клас 1А), що гарантує довгу службу сходів без втрати міцності. Не менш міцні місця з'єднань – виробник використовує кріплення «хвіст ластівки». Підтвердженням якості є гарантія від виробника на період 3 років.

Аксесуари для даху

Крім мансардних вікон і горищних сходів з ідеальним співвідношенням «ціни-якості», Факро виробляють мембрани для даху, зовнішні і внутрішні аксесуари для вікон (маркізи, радіо управління і т.д.), гідро- і паро-ізоляційні комплекти.