Як обрати водостічну систему?Який водостік вибрати? Цим питанням задаються всі, коли починають пошуки. Адже важливо купити такий водостік, що має естетичний вигляд і не коштує великих грошей. Тут варто звертати увагу на найважливіші моменти та відштовхуватися від якісних показників матеріалу, його технічних характеристик, питань монтажу, нюансів відведення води і геометрії покрівлі. Також – на довговічність матеріалів, можливість самостійного пристрою без допомоги професіоналів, чистку або запобігання засмічення системи в майбутньому. Ця стаття зможе вам допомогти вибрати водостік практичний, надійний і довговічний, розповість, на що варто звертати увагу при виборі та про всі особливості обраного вами продукту.


Як вибрати водостік і не помилитися?


Як відомо, економити на цьому етапі не варто. Тому, варто підбирати не тільки за прийнятною ціною, але і за якістю, вибравши оптимальний варіант для свого будинку. Найпершим взагалі розраховуються вихідні параметри даху, за якими він буде вибиратися. Це варто довіряти лише професіоналам, так як від правильних розрахунків залежить безпосередньо, чи буде справлятися ваш дах зі скупченням води та чи правильно вона буде проходити. Тобто так, щоб не виникали протікання і тріщини у водостоку. Адже через них може не тільки зіпсуватися покрівля , а й піти тріщинами весь будинок.

Який водостік обрати?

Який водостік краще купити? Вибір матеріалу.


Наступний крок - вибір матеріалу, з якого виготовляються всі елементи. Оптимальним варіантом вважаються деталі, виготовлені з пластику, але в залежності від умов експлуатації. Про них і піде мова далі.

Переваги пластикових водостоків:
- висока стійкість до УФ випромінювання і дії агресивного середовища;
- стійкість кольору, не вигоряють і не темніють, не схильні до корозії;
- тривалий термін експлуатації без необхідності постійного обслуговування і копіткого догляду;
- вигідне співвідношення ціни-якості;
- збереження всіх технічних характеристик і зовнішніх даних при досить високому температурному діапазоні (від -40 ° С до + 70 ° С)
- безшумно видаляє воду з покрівлі, не утворюючи на поверхні жолобів і труб ніяких пошкоджень або заторів
- зручна в монтажі і дизайні для всіх видів будівель
- наявність комплектуючих - труби, жолоби, козирки, муфти та кути найрізноманітніших геометричних форм і кольорових рішень.

Якщо Ви вибираєте пластикову водостічну систему, то ми рекомендуємо звернути увагу на фірму Галєко.