Roto Frank - німецька компанія, заснована Вільгельмом Франком у 1935 році в місті Штутгарт. Перші кроки - це розробка і серійний випуск фурнітури для звичайних вікон. Серед унікальних винаходів можна відзначити усіма відому поворотно-відкидну фурнітуру, яка дозволяє відкривати вікно на провітрювання. Основним напрямом компанії є фурнітура для вікон і дверей.

У 1968 компанія налагоджує виробництво мансардних вікон. Вільгельм Франк представляє перше у світі відкидне мансардне вікно, де вісь відкриття знаходиться вгорі стулки.

Інженери приділяють увагу кожній дрібниці - зручність відкривання вікна, максимальне збереження тепла в будинку, простота і якість монтажу і т.д. Це дає можливість представити перші у світі вікна з піднятою віссю відкривання на 3/4 висоти вікна, а також пластикові вікна для приміщень з підвищеною вологістю.

У цій статті ми відзначимо найголовніші відмінності продукції РОТО, чому мансардні вікна ROTO вважаються практичними, надійними та безпечними.

Перше, на що варто звернути увагу - це вісь відкриття. Від цього буде залежати зручність використання вікна і можливість установки на необхідну висоту. В асортименті представлені вікна з трьома типами відкриття стулки.

ROTO центральна вісь повороту ROTO піднята вісь повороту ROTO верхня або комбінована вісь повороту

- центрально-поворотні (вісь відкриття на 1/2 висоти);
- з піднятою віссю відкриття на 3/4 висоти;
- з верхньою або комбінованою віссю відкриття.

Серія R7 з піднятою віссю повороту - ексклюзивна розробка компанії ROTO

Вікно з високою віссю Roto Designo R7 - завдяки осі обертання вікна, розташованої на висоті 3/4, відкрита стулка «не входить в кімнату», що дозволяє отримати вільний і безпечний доступ до вікна.

ROTO піднята на 3/4 вісь повороту - серія R7

Друга важлива відмінність - це фурнітура. За якістю і функціональністю конструкції, РОТО заслужено посідає перше місце.

Все регулювання займає кілька хвилин і не вимагає спеціального інструменту або навичок. Немає потреби виходити на дах, досить розвернути стулку.

Можливість регулювання зусилля відкриття вікна, Ви самостійно можете налаштувати вікно під себе.

фурнітура мансардного вікна ROTO

Можливість регулювання стулки відносно рами. Це особливо актуально в Україні, адже при зведенні кроквяної системи не завжди використовують підготовлене дерево, плюс будинок з часом осідає. В результаті через 3-5 років стулка мансардного вікна може незначно змінити позицію відносно рами, що порушить герметичність. Фурнітура РОТО дозволяє самостійно коригувати ці незначні перекоси.

Тепло та пароізоляція

Як ми знаємо, заводська установка завжди надійніша, тому теплоізоляційний матеріал і пароізоляція встановлюються на виробництві. Це спрощує монтаж і виключає помилки.

Термоблок WD - це унікальна система теплоізоляції мансардних вікон. Виготовлений з міцного поліпропілену (серії R4, R7) або поліетилену (серії R6, R8), ці матеріали не втрачають своїх властивостей з часом.

Термоблок і пароізоляція РОТО

Вікна додатково забезпечені фартухом з пароізоляційної плівки, який «склеює» елементи системи утеплення з віконною рамою, гарантуючи ідеальну герметичність.

Матеріали та кольори

Вікна бувають з дерева - клеєний сосновий євробрус, який покривається прозорим лаком на водній основі і зберігає натуральний колір сосни, або фарбується в білий колір. Так само вони виробляються з профілів ПВХ ТМ Rehau (Німеччина) стандартного білого кольору і під замовлення (ламінація під дерево).

Рото дерев'яна рамаРото пластикова рама

Види склопакетів

Всі мансардні вікна комплектуються склопакетами з гартованим зовнішнім склом. Внутрішнє скло буває звичайне і триплекс (при сильному ударі не розлітається на осколки). В асортименті РОТО представлені два однокамерних і два двокамерних склопакети, які заповнюються інертним газом аргон або криптон.

Гарантія

Продукція Рото є ідеальним рішенням для клієнтів, які звикли купувати краще. Будучи технологічним лідером у своїй галузі, РОТО надає на всі вікна гарантію 15 років!