який колір водостоку вибратиВодостічна система, як і будь-який інший матеріал, що використовується при зовнішній обробці, виконує 2 основні функції. Звичайно, в першу чергу – функціональна, що безумовно найважливіше. Але не варто забувати і про естетичну, водостік – це також аксесуар, який повинен вписуватися в загальний екстер'єр будинку і підкреслювати його. Отже, приступаючи до вибору варто замислюватися не тільки про його діаметр і кількість компонентів, але і про колір та матеріал, а точніше про його зовнішній вигляд.

Популярні кольори водостоків. Що частіше всього запитують?

Кожен будинок унікальний, він відрізняється не тільки конструкцією, але і відтінками фасаду, даху та всіх компонентів. Але незважаючи на це, простежуються деякі тенденції у виборі колірного рішення.

  • Безумовний лідер – це коричневий та його відтінки, які незначно можуть відрізняться у різних виробників. Це універсальний варіант, який підійде практично до будь-якого дому.
  • Досить часто зустрічається білий і цегельний. Вони ділять друге місце. Слідом за ними йде графітовий, який також можна назвати класикою.
  • Значно рідше зустрічаються червоний, зелений, чорний і мідний. Найчастіше їх складно уявити в кольоровій гамі будинку.

Як вибрати колір та матеріал водостоку

Колірна гамма у різних виробників практично не відрізняється. Різниця полягає лише у відтінку та його фактичній наявності. Тому в подробиці можна не заглиблюватися і розглядати цей пункт в загальному.

 

кольори водостічної системи

Колір водостічної системи підбирається відповідно до загальної колірної гами будинку. Він повинен вписуватися в ансамбль і не викликати відчуття дисонансу. Як правило, один відтінок мають металочерепиця, софіт і водостік, з кольоровою гамою якого можна ознайомитися тут.

Матеріал варто також вибирати не тільки з міркування практичності. Якщо при будівництві використовувалися не особливо дорогі продукти, проста форма хвилі металочерепиці, фасад без вишуканих елементів декору, то сміливо вибирайте ПВХ. Це якісна продукція, яка має гарний зовнішній вигляд і тривалий термін служби.

Проте якщо при облаштуванні вибирали дорогу матову металочерепицю або бітумну черепицю, унікальний декор фасаду  з декоративними елементами, то пластик буде виглядати безглуздо. В цьому випадку краще зупинити свій вибір на металі. Він підкреслить загальний стиль і стане чудовим доповненням. Ознайомитися з металевим водостоком можна тут.

Не варто відкладати на потім таке важливе питання як вибір кольорової гами для всього будинку, адже зовнішній вигляд настільки ж важливий, як і функціональність і надійність.

 

Можливо вам також буде цікаво: «Види водостічних систем».