що таке супердифузійна мембранаСупердифузійна мембрана – важлива складова покрівельного пирога. Вона захищає теплоізоляційний шар, дозволяє підпокрівельному простору провітрюватися, при цьому, не пропускаючи вологу та бруд. Вона є найсучаснішим виробом серед інших подібного роду..

І саме через те, що цей матеріал порівняно новий, багато хто не може точно сказати, що ж він являє собою та які має особливості застосування. У цій статті ми допоможемо Вам краще розібратися з цим питанням.

Характерні відзнаки супердифузійної мембрани

У чому ж полягають головні відмінності між всім знайомою гідроізоляцією та інноваційною мембраною? Остання є більш сучасною, забезпечує набагато кращий захист і  довше виконує свої функції:

  • захищає теплоізоляцію від вологи;
  • випускає пар з приміщення;
  • захищає шар утеплювача від вітру і видування;
  • дозволяє підпокрівельному простору дихати;
  • економить загальну площу.

Останнє досягається за рахунок того, що при її використанні відпадає необхідність верхнього вентиляційного шару. Ця її особливість обумовлена незвичайною структурою. Якщо порівнювати, то найбільш точним буде порівняння з шкірою, яка дозволяє даху «дихати», не створюючи плівки.

Підійдемо з технічної точки зору до цього питання. Підпокрівельні супердифузійні мембрани складаються з декількох (двох, трьох, чотирьох) шарів і виготовляються з нетканого полотна. За рахунок такої будови досягаються всі її переваги. Особлива структура позбавляє від таких недоліків як низька паропроникність, засмічення отворів тощо.

Супердифузійна мембрана для покрівлі – навіщо потрібна?

мембрана для даху

Всі, хто хоч раз стикався з покрівельними роботами знають, що облаштування гідро і пароізоляції – обов'язкові етапи. А якщо ви зовсім не знайомі з такими тонкощами, то врахуйте, без правильної ізоляції та вентиляції, крокви не будуть слугувати довго. У даху або заведеться грибок, або наберуться вологи матеріали. В обох випадках негативні наслідки приведуть до капітального ремонту.

Дуже важливо при побудові даху захистити її від вологи в будь-якому стані. Всередину не повинна потрапити дощова вода, а пар, який виходить з приміщення, не повинен затримуватися. Таким чином, підпокрівельні плівки та мембрани просто незамінні для житлових опалювальних мансард, так як їм властиве високе пароутворення, що шкодить підпокрівельному простору.

Ще одна важлива функція – це захист від води, яка може потрапити ззовні і нашкодити конструкції або утеплювача. Крім цього, в якості бонусу вона може виконувати функцію вітробар`єра.

Різновиди мембран

види мембран для покрівліГоловна відмінність, від якої залежить і ціна – це паропроникна здатність. Чим вона вища, тим краще, адже це означає, що матеріал зможе вивести з приміщення більше пари. Крім того, мембрани відрізняються кількістю шарів, що теж суттєво впливає на вартість.

Що можна сказати в завершенні? За своїми параметрами матеріал значно перевершує аналоги. Єдиним недоліком є ціна, але це дуже незначна плата за високу якість і довгий термін служби. Ознайомитися з матеріалом Ви можете в нашому каталозі, де присутня продукція таких виробників: Fakro, Masterplast, Ruukki.

Ще одна сфера застосування супердифузійних мембран –  це вентильовані фасади, дізнатися про них більше Ви можете з нашої статті: "Вентильований фасад - що це?"