Роквул - найкраща базальтова ізоляція.Кам'яна вата – теплоізоляційний матеріал, який застосовується для ізоляції стін, дахів, підлог та вентиляцій. І останнім часом він набуває все більшої популярності. Давайте розберемося, чи справді це найкращий варіант для утеплення власного будинку.

Які бувають утеплювачі?

Сьогодні ринок будматеріалів представляє великий асортимент різноманітних утеплювачів, і вибрати серед них найкращий складно. Сьогодні ми спробуємо трохи полегшити вам це завдання і підштовхнути до вибору найякіснішого з них. Отже, для ізоляції стін сьогодні використовують:

  • Екструдований пінополістирол, пінопласт та інші штучні матеріали з основою з полістриролу;
  • пінофол;
  • мінеральна вата;
  • скловата.

Найчастіше можна зустріти представників першого та другого пункту нашого списку. Але це далеко не найкращий варіант. По-перше – це синтетичні матеріали, у яких велика кількість мінусів, такі як токсичні випари та швидке займання. Погодьтеся, це зовсім не те, що хочеться бачити у своєму будинку. Звичайно, є дорожчі варіанти, які позбавлені таких недоліків, але коштують вони набагато більше і ніхто не застрахований від підробки. Про шкоду скловати навіть нагадувати не потрібно.

А ось про мінвату варто поговорити детальніше. Це досить новий матеріал утеплення будівель. Але незважаючи на це, вона впевнено завойовує лідерські позиції. Вона має масу плюсів і лише один недолік – ціну трохи вищу за іншу продукцію. Але давайте розглянемо її докладно.

Переваги утеплення будинку мінеральною ватою

Отже, як було написано вище, кам'яний утеплювач має масу переваг, якими не можуть похвалитися інші представники:

  • Це є натуральний продукт. Зроблений з натуральної сировини. Відповідно вам не потрібно турбуватися про якісь шкідливі випаровування. Так, наприклад, усі продукти Rockwool мають відповідний сертифікат, що підтверджує їхню безпеку для людей. Прочитати більше про це ви можете у статті "Rockwool - екологічно чистий утеплювач".
  • Незважаючи на те, що вона абсолютно натуральна, в ній не житимуть ніякі живі організми.
  • Вогнетривкість. Ви можете ознайомитись з відповідними сертифікатами, які були зроблені на основі тестувань та підтверджують повну стійкість до вогню.
  • Тривалий термін служби – до 50 років.

Це і є найголовнішими перевагами. Аналоги можуть мати у кращому разі лише пару з них. Але як ви розумієте цього абсолютно недостатньо, щоб безпечно та надійно утеплити свій будинок.

Яку базальтову вату краще купити?

Кам'яноватна ізоляція виробляється багатьма українськими та зарубіжними виробниками. І правильно вибрати виробника також важливо. З усього асортименту, хотілося б порадити базальтовий утеплювач Rocwool, він є найкращим представником цієї категорії будматеріалів. Сертифікати відповідності, пожежної безпеки та екологічності підтверджують його надійність. Також він може похвалитися мінімальним рівнем теплопровідності. Тому ви можете купити плити меншої товщини, ніж вітчизняного виробника, а ізоляція буде кращою.

Якщо ви бажаєте утеплити власний будинок – вибирайте базальтову вату. А якщо ви хочете зробити це якісно та надовго – вибирайте теплоізоляцію Rockwool.