Бітумний гонт - дуже привабливий матеріал - як з точки зору естетики, так і з практичних міркувань. Це правильно сформоване покриття, вирізане з асфальтового покрівельного паперу. Завдяки вирізам, вся покрівля виглядає як набір з декількох сусідніх плит. Залежно від типу відступу плитки можуть мати різні форми. Найбільш поширеними є: прямокутник, трикутник, площина, луска, трапеція, шестикутник.

Матриця виконана з нетканого матеріалу зі скла або суміші пластмас, захищених бітумною вологою масою. Верхній шар являє собою металеву фольгу або більш поширений великий мінеральний порошок, забарвлений в різні кольори. Він також може бути затіненим, чим створює враження тривимірного покриття. На додаток до естетичного фарбування покриття посилює стійкість до атмосферних впливів. Посипання не руйнується і не зникає під впливом сонячного світла, морозу або кислотних дощів. Нижня поверхня плитки може бути покрита дрібнозернистими спринклерами (кварцовий пісок, тальк або інший порошкоподібний матеріал) або пластиковою фольгою. Таким чином, елементи, розташовані один на одному, захищені від прилипання. Завдяки клейким смужкам, розташованим на дні, в результаті нагрівання сонцем, бітумна черепиця спонтанно склеюється після укладання. Цей процес називається вулканізацією.

бітумна черепиця IKO - виробництво

Iko – одна з кращих бітумних черепиць, адже вся сировина і компоненти видобуваються або виробляються самим концерном. Такий підхід дає можливість контролювати виробництво на всіх етапах, а значить і продукція буде завжди високої якості. Компанія була заснована підприємцем Ісидором Кошицьким у 1951 році в Канаді, в місті Калгарі провінції Альберта. Звідси і назва IKO, де перша буква «I» – перша буква імені, а «KO» перші літери прізвища. Ось уже більше ніж пів століття IKO випускає гнучку покрівлю. За цей час концерн побудував багато заводів в північній Америці і Європі. Штаб-квартира на даний момент знаходиться в Бельгії.

IKO – це «мерседес» в сегменті бітумної черепиці. Продукція експортується в 96 країн, тому запитавши у будь-якого покрівельника «що Ви думаєте про IKO?» - ви швидше за все почуєте позитивний відгук про цей матеріал. Це підтверджується гарантією виробника від 15 до 30 років, в залежності від лінійки яка Вам сподобається. Якщо вибирати для покрівлі бітумну черепицю, то однозначно варто розглянути варіанти компанії IKO.

Бітумна покрівля IKO

Величезний плюс бітумного гонту - його низька ціна, невелика вага і легка збірка. У нього є кілька інших функцій, які дають йому перевагу перед іншими покрівельними покриттями. Перш за все, дах, на якому влаштована бітумна черепиця, набагато легше відновлювати або модифікувати. Після встановлення вікна для даху не виникає проблем з розбиранням і подальшим завершенням покриття. Бітумна черепиця також стійка до пошкоджень під час транспортування, збирання та використання. Виробники вказують на іншу перевагу бітумної черепиці, яка їх відрізняє, особливо в конкуренції з металевими покриттями. Низький рівень шуму - краплі дощу не викличуть дискомфорту. Тому, вирішивши купити бітумну черепицю IKO ви отримаєте масу переваг як на даний момент, так і в подальшій експлуатації.