як вибрати мансардні вікнаМансардні вікна призначені для установки в скатну покрівлю. Останнім часом вони знаходять все більшу популярність. Як при будівництві нового, так і при реконструкції старого будинку, вони мають вагомі переваги перед установкою стандартних, але про це з часом. В першу чергу ми розглянемо, як вибрати мансардні вікна.

Як вибрати мансардні вікна?

  • Яка головна функція вікна? Це першочергове питання, адже від цього в основному залежить вибір. Існують два види: звичайні та сервісні. Функція перших по суті така ж, як і у звичайних вертикальних вікон. А ось другі призначені для виходу на дах. Вони обладнані укріпленою рамою і зручним кутом відкривання, який дозволяє безперешкодно виходити на дах. Отже, визначилися з призначенням. Йдемо далі.
 
  • Де буде встановлено? Якщо установка планується в звичайній кімнаті, спальні, вітальні, дитячій, то підійде проста модель з дерев'яною рамою. Якщо ж на мансарді планується ванна кімната, кухня або інше приміщення з підвищеною вологістю, то для цього випускаються вологостійкі рами. Вони виконані або з вологостійкого поліуретану, або з дерева, покритого ПВХ.
  • Вибираємо розмір. Наступний важливий параметр – це розмір. Його зазвичай визначають в залежності від розмірів самої кімнати, щоб було створено оптимальне освітлення. Але ніхто не заважає вибрати згідно ваших побажань.
  • Тип відкривання. Цей пункт вибирається нарівні з розміром. Вісь відкриття може бути посередині, на рівні 2/3, збоку. Також ручка може перебувати зверху або знизу. Воно може просто відкриватися або прокручуватися на 180 градусів. Все це підбирається в залежності від передбачуваної висоти приміщення, зручності використання та особистих уподобань.
  • Ізоляційні показники. Мансардні вікна можуть відрізнятися кількістю склопакетів, коефіцієнтом енергозбереження та шумоізоляції. Все це також важливі параметри, на які варто звернути увагу при виборі. Не забувайте про це.
  • аксесуари для мансардних віконКомплектуючі. Серед додаткових комплектуючих можуть бути: шторки, стрижень, жалюзі, ролети, рольставні, маркізи. Все це вибирається в залежності від потреб. Також кожну модель можна укомплектувати мотором і пультом для дистанційного керування. Це дуже зручно, коли вони встановлені поза зоною досяжності. Про аксесуари ви можете прочитати тут: «Які аксесуари потрібні для мансардних вікон?»

Переваги мансардних вікон

Як було написано вище, крім алгоритму вибору ми наведемо також і їх переваги.

Пропускають більше світла. І це дійсно так, тому що вони знаходяться практично під прямим кутом по відношенню до сонячних променів. Тому вони здатні краще висвітлювати кімнату. До того ж кут огляду також буде кращим, що несе есттичну цінність.

переваги мансардних вікон

Можливість провітрювання приміщення є у всіх сучасних моделях і представлена клапаном, який дозволяє провітрювати кімнату навіть у закритому положенні. А захист від злому дозволяє не турбуватися про безпеку будинку під час вашої відсутності.

Зовнішній вигляд і дизайн ідеально вписуються в дизайн мансарди, що не може не радувати. А якщо включити фантазію, то штори створюватимуть неповторно доповнять атмосферу. Зручність у використанні і панорамний вид також стануть вагомим плюсом.

 

Можливо Вам також буде цікаво: «Для чого потрібні мансардні вікна»