Мінеральна вата Rockwool є матеріалом, майже таким же популярними, як і пінополістирол, хоча і трохи дорожче. Однак вата є не тільки теплоізоляційним матеріалом, але також дуже хорошою акустичною та вогнетривкою ізоляцією. Може бути, тому варто заплатити за це трохи більше?


Мінвата та області застосування.


Чому мінвата стала такою популярною? Тому що універсальність використання і доступність принаймні така ж, як і в разі пінополістиролу. Це відмінний ізоляційний матеріал, тому що між базальтовими волокнами є «здавлене» повітря. У деяких продуктах він займає до 95%. Тому не дивно, що в цих матеріалах коефіцієнт теплопровідності дуже хороший (λ = 0,032-0,045 Вт / мК). Волокниста структура вовни змушує звукові хвилі, що проходять через неї, розсіюватися і придушуватися. Це стосується як повітряних, так і ударних звуків. Варто тільки відзначити, що чим твердіше і компактніше плити, тим краще (щільність не менше 80 кг / м3). Волокнистий матеріал також значно впливає на проникність водяної пари мінеральної вати. Завдяки їй, ця теплоізоляція може створювати так звані «дихаючі» перегородки. Все, що вам потрібно зробити, це переконатися, що водяна пара може вільно ховатися зовні бар'єру, щоб не намочити шерсть.

Утеплення фасаду мінеральною ватою FRONTROCK S
В іншому випадку перевага може стати недоліком, оскільки волога "шерсть" втрачає свої теплоізоляційні властивості. Звичайно, волокна, виготовлені з базальту, не поглинають воду, але займають місце «захопленого» повітря. Сировина, з якої виробляється мінеральна вата, є негорючою, тому готові вироби також характеризуються дуже високою стійкістю до загоряння. Тонкі волокна можуть плавитися (за дуже високих температур), але вони не сприяють поширенню вогню і не виділяють токсичні пари. Іншими перевагами продуктів з мінеральної вати є еластичність і гнучкість, завдяки яким герметизація ізоляції дуже проста. Це особливо важливо при ізоляційних нахилах даху, балкових стелях, дерев'яних і сталевих каркасах (наприклад, перегородках, підвісних стелях і т. д.).

Утеплення будинку за допомогою мінеральної вати Роквул.


Утеплення фасаду rockwoolЩо зігріває будинок зсередини? Ізолюючи стіни внутрішньої частини будинку, ви досягнете необхідного результату. Ізоляція стін за допомогою плит з мінеральної вати, які будуть виступати в якості облицювання стін, будуть найвірнішим рішенням в цій справі. При пошуку підходящої плити з мінеральної вати для ізоляції внутрішніх стін будинку, варто вибрати ті, які мають найменший коефіцієнт теплопровідності λ. Чим менше він, тим менше товщина, і у нас є більше корисного простору в кімнаті. Такий матеріал, як Роквул забезпечить вам унікальний результат:


1. Збереже екологічно чисту атмосферу будинку;
2. Створить додаткову пожежну безпеку;
3. Забезпечить теплоізоляцію на високому рівні – без тепловтрат, дозволяючи економити на опаленні;
4. Створює звукоізоляційний шар.