Дах - це гордість кожного будинку - вона підкреслює її характер, показує індивідуальні смаки її власників, є завершенням інвестицій в будівництво. Однак ми не повинні забувати, що вона також має дуже важливу функцію корисності. Це дах, яка захищає нас від дощу, снігу або палючого сонця. Тому покрівлю слід вибирати та робити з винятковою увагою.

покрівельний матеріал який кращеВибір конструкції даху належить дизайнерові. Інвестор може замість цього запропонувати йому, який дах він хотів би бачити в своєму будинку. Він також включає в себе найважливіші рішення, що стосуються майбутнього використання і зовнішнього вигляду даху: будь то плоский або похилий, з мансардними вікнами або вікнами на даху, горище буде використовуватися чи ні.

Плоскі дахи зазвичай мають залізобетонну конструкцію (іноді дерев'яну), у вигляді так званого плоского даху. Похилі конструкції даху в основному зроблені з дерева. Якщо ви вирішите зробити горищне приміщення житловим, ви повинні спробувати отримати правильний термальний дах. Якщо ми не подбаємо про нього, то на горищі буде не комфортний мікроклімат, тобто взимку буде занадто холодно і жарко влітку.

Залежно від використовуваного покриття необхідно використовувати відповідну вітрозахисну, пароізоляційну або паропроникну ізоляцію. Всі деталі повинні бути включені в проект, і їх виконання є незамінною умовою для отримання надійного і довговічного даху. У той же час, водостічна система повинна бути правильно спроектована і змонтована. Неякісний водостік може привести до того, що вода, що стікає з даху, капатиме на стіни, а це, в свою чергу, руйнуватиме будівлю.

Металочерепиця

Якість покрівельного листа – це запорука комфортного проживання під дахом у вашому будинку.

покрівельний матеріал металочерепицяПокрівельні покриття постійно випробовуються атмосферними факторами - сонце, опади (включаючи агресивний кислотний дощ) і зміна температури з сезонами (влітку навіть до +60 градусів Цельсія, взимку до -30 градусів за Цельсієм).

Покриття особливо чутливі до цих чинників, це стосується як металочерепиці, так і профлистів і плоскої покрівлі. Вони деформуються під впливом різниці температур - на поверхні з'являються невеликі тріщини, які з часом можуть роз'їдати. Якість листового металу визначає, наскільки швидко це станеться, а точніше - товщина його сталевого сердечника і тип захисних покриттів, які одночасно надають покриттю колір. На щастя, покрівельний лист можна оновити. Вам просто потрібно знати, як це зробити. Хоча, краще всього спочатку думати про довговічність і не економити, а зробити вибір на користь якісної металочерепиці. Надалі, це дозволить вам переконатися в правильності вашого рішення.

Рішення щодо нового кольору покриття теж непросте. Хоча можливостей багато, краще не експериментувати і вибирати відтінки фарби з палітри, що традиційно використовується для фарбування підлоги - зеленого, коричневого, червоного.

Фальцева покрівля

фальцева покрівля

Ще один вид покрівлі на який варто звернути увагу при виборі – це фальцева покрівля.

Власники приміських районів, які вирішили побудувати будинок з фальцевим покриттям (зі швом), покладаються на високу зносостійкість матеріалу: це досягається за рахунок використання новітніх технологій і випробуваних сплавів в промисловості, а також широкого спектру композицій для захисту поверхні.

Специфіка суглобового утворення.

Елементи даху (так звані знімки) пов'язані один з одним за допомогою складок. Складене кріплення - це шви, створені під час з'єднання металевих покрівельних листів. Шви можуть бути поодинокими, подвійними, вертикальними. Саме цей нюанс робить дах з фальца таким популярним.

Композитна черепиця

покрівельний матеріал композитна черепиця

Одним з найпопулярніших покрівельних виробів є композитна черепиця. Вона цінується перш за все через естетику, тому що додає будівлям елегантності і прекрасно поєднується як з класичними формами, так і з сучасними будівлями. У лінійці такого світового виробника як Gerard - ви знайдете 7 видів хвилі, кожна з яких вам представить велику кількість кольорів на вибір. Металеві листи покриті спеціальною декоративною галькою, яка додасть унікальний характер будь-якого будинку. Композитна черепиця відрізняється малою вагою, зручністю монтажу навіть на дахах зі складною конфігурацією, довговічністю, вогнестійкістю, і дуже привабливим покриттям, яке не боїться природи, і не втрачає своїх властивостей протягом експлуатації (строком понад 50 років).

Не можна залишити без уваги бітумну черепицю

покрівельний матеріал бітумна черепицяБітумний гонт - це покривний матеріал, його велика - ціна та естетика. Легко укладати, він відносно легкий і недорогий, а на даху виглядає дуже привабливо.

Бітумна черепиця - це довгі смуги із заглибленнями різної форми, наприклад, прямокутники, трикутники, лусочки, трапеції або шестикутники. Завдяки цим надрізам після укладання на даху гонти виглядають як ряди черепиці.

Кожен шар гонту є точкою опори для інших шарів. Гонт виготовлений з нетканого матеріалу, що гарантує дуже високу механічну міцність виробу і дозволяє не переживати про стабільність покрівельного покриття. Сама тканина вбудована в бітумну масу - пізніше вона відповідає за її герметичність і, отже, довговічність покриття. Як черепиця, бітумна черепиця складається з декількох шарів. Основним шаром є підтримуючий шар, тобто матриця зі скловолокна, просочена модифікованим бітумом. Його якість визначає, чи буде плитка стійкою до сильних вітрів і старіння.

Висновок – покрівельні матеріали, представлені в статті всі варті уваги, у кожного є свої плюси і мінуси, але об'єднує їх довгий термін служби, привабливий вигляд і надійний захист вашого житла.