Який утеплювач для будинку обрати?

Теплоізоляція майбутнього - це матеріали, які прекрасно захистять будинок від втрат тепла, вони також будуть екологічними, міцними і щадними до навколишнього середовища. Багато ізоляційні матеріали вже мають ці функції сьогодні. Наприклад, пінопласт.

Низька теплопровідність пінопласту - λ забезпечує можливість використання більш тонкого шару ізоляції. Це дуже важливо в низьких приміщеннях, де ви хочете звести до мінімуму зменшення нахилів на горищі або товщину шарів підлоги, не втрачаючи необхідних теплових параметрів. Це також дозволяє, наприклад, розміщувати підлогове опалення в тому місці, де спочатку не планувалося - тонша ізоляція залишає місце для установки. Також, це важливо в шаруватих зовнішніх стінках, які, таким чином, можуть мати більш низьку загальну товщину. Ця різниця може бути використана для розширення приміщень без втручання у зовнішній план будівлі.

пінопластЯкий пінопласт краще?

Екструдований полістирол (EPS), в спрощеному варіанті, називається стіродур. І EPS, і XPS можна використовувати для ізоляції будівлі.

XPS - пінополістирольні плити (ПСБ).

Плити створюються в результаті попереднього спінювання мікрогранул полістиролу. В процесі виробництва гранули об'єднуються в більший блок. Потім його розрізають на окремі пластини з певними розмірами. Отриманий таким чином матеріал є пористим і містить велику кількість повітря.

EPS - екструдовані полістирольні плити (ЕППС).

пінополістиролПлити EPS виробляються шляхом стиснення грануляту в попередньо приготованій формі з відповідними розмірами. Немає необхідності різати плити пізніше, ми відразу отримуємо продукт з необхідною шириною, висотою і товщиною. В результаті EPS характеризується меншою пористістю, ніж полістирол, і його поверхня є гладкою.

Давайте зосередимося на тому, що найбільш важливо для клієнта - індивідуальні параметри матеріалу.
Ці обидва матеріали високого тиску незамінні при ізоляції критичних зон будівлі, таких як несучі стіни та балкони. Недостатньо місця для розміщення необхідної товщини стандартної ізоляції? Стіродур потребуватиме меншого шару за рахунок більш низької теплопровідністі. Найчастіше ізоляційні плити або мати створюються для забезпечення максимального ущільнення. Завдяки цьому ризик появи місць, через які може мігрувати тепло, знижується. Ціна на пінопласт не висока, що дозволяє економити на утеплювачі.

Порівняльна таблиця пінопласту та екструдованого пінополістиролу

Характеристики

Пінопласт 25 "Тепла хата"

Пінополістирол ТЕНЗІПЛЕКС

Теплопровідність, Вт/м·К

0,04

0,03

Щіьність кг/м3

8

32-38

Міцність на стиск при 10% деформації, МПа

0,08

0,25

Строк експлуатації

не менше 25 років

не менше 50 років