Силіконова фарба вважається однією з кращих для фасаду, вона відноситься до водно-дисперсійних складів і володіє практично всіма перевагами акрилових і силікатних фарб. В якості сполучного використовуються силіконові смоли з частинками кремнію, це дає можливість отримувати практично будь-які кольори і відтінки.

Унікальність такої фарби полягає в тому, що, здавалося б, такі суперечні один одному характеристики, як паропроникність та водонепроникність, прекрасно поєднуються один з одним. Це одні з найголовніших вимог, яким повинна відповідати фасадна фарба. Єдиним недоліком, як і всіх хороших продуктів, є ціна, але якщо порахувати термін служби і витрати на фарбування, то в результаті ми отримаємо відносно недороге рішення.


Переваги силіконової фарби: 

  1. широкий робочий температурний діапазон;
  2. не боїться сонячних променів;
  3. стійкість кольору протягом усього терміну служби;
  4. паропроникність – дозволяє вільно виходити волозі, зводить до нуля появу грибка;
  5. гідрофобність – не пропускає вологу ззовні;
  6. самоочищається – пил і бруд змиваються з поверхні при опадах;
  7. не тріскається;
  8. екологічно чиста.

 

Застосування силіконової фарби


Останнім часом багатоповерхові та приватні будинки утеплюють базальтовою ватою, з подальшим нанесенням штукатурного шару. Цей метод називається «мокрий фасад», і передбачає, що штукатурний шар буде захищений фарбою. Фарба в цьому випадку виконує 2 функції – захищає штукатурку від намокання і попадання в утеплювач вологи, а також надає естетичний вигляд фасаду. За правилами утеплення, кожний наступний матеріал, починаючи від внутрішньої стіни приміщення, повинен мати більшу паропроникність, таким чином, волога не буде накопичуватися в «середині стіни».Силіконова фарба

Пофарбована поверхня самоочищається, весь бруд і пил йде під час опадів, тому така фарба буде незамінною, якщо будинок знаходитися в промисловому районі або поруч з автомагістралями. Якщо звичайний фасад буде темніти, накопичуючи на поверхні частинки бруду і пилу (особливо якщо штукатурка виконана в стилі короїд), то будинок, пофарбований силіконовою фарбою залишатиметься чистим.


Завдяки своїй пластичності силіконові фарби можуть приховувати невеликі тріщини і подряпини до 2 мм - це значно зберігає час і кошти на підготовку поверхні.Силіконова фарба ціна

 

Довговічність силіконової фарби


Крім всіх уже описаних переваг, силіконова фарба може похвалитися тривалим терміном експлуатації – близько 25 років. Вона не боїться Уф-випромінювання, тому колір не вигоряє і не тьмяніє, а залишається таким же насиченим протягом усього терміну служби. Ще можна відзначити одну важливу особливість, шар фарби не викликає поверхневих напружень, тому навантаження на штукатурку буде мінімальним і ймовірність появи тріщин зводиться до нуля.

 

Підготовка до фарбування


Підстава очистити від пилу, бруду, залишків старої фарби. Поверхні з грибком і цвіллю обробити спеціальними антигрибковими засобами.


Перед нанесенням потрібно зміцнити поверхню глибокопроникаючою ґрунтовкою рекомендованою виробником. Наносити фарбу бажано через 24 години після грунтування поверхні.


Обмеження у використанні: 

  • не можна наносити на масляні фарби, дерево і метал;
  • мінеральні підстави не повинні містити велику кількість вологи і повинні вистояти рекомендований виробником час.