Скотч для пароізоляції (покрівельна стрічка) - це обов'язковий елемент будь-якої утепленої покрівлі, який надійно герметизує шви паробар'єру та інших підпокрівельних плівок. Також за допомогою скотчу проклеюють стики біля димоходів, повітропроводів і вікон.

Навіщо взагалі потрібна пароізоляція? Чому всі будівельники так серйозно ставляться до цієї ділянки робіт?

Скотч для паробар'єру

За звичайних обставин повітря в приміщенні постійно набирає вологу, наприклад, людина на годину видихає до 50 мг рідини у вигляді водяної пари, в процесі приготування їжі та гарячих напоїв (чай, кава) і т.д. Звичайно, при правильній вентиляції більша частина вологи вивітрюється, але як би ми не хотіли,  волога що залишилася, буде підійматися нагору разом з теплим повітрям.

Саме тому і виникає потреба захисту покрівельних вузлів від шкідливого впливу водяної пари. Змонтувати якісний паробар'єр замало, необхідно повністю ізолювати підпокрівельний простір від вологи, ось чому рекомендується використовувати скотч для пароізоляції.

Від якості проклеювання всіх швів залежить термін служби покрівлі та збереження тепла в будинку. Якщо в якості утеплення застосовувалася мінеральна вата, то для максимальної ефективності вона повинна знаходитись в сухому стані.

Скотч для паробар'єру

Що необхідно знати перед тим як вибрати скотч для паробар'єру:

Це повинна бути спеціалізована стрічка, розроблена саме для проклеювання підпокрівельних плівок, ніяких аналогів або сантехнічних стрічок використовувати не можна!

Одна з причин - це температурний діапазон, який в підпокрівельному просторі може значно змінюватися. У якісного скотча робоча температура знаходиться в межах від −40 до +80 ⁰С.

Температура нанесення - теж важливий параметр, адже часто проклеювання проходить в неопалюваному приміщенні. У всіх якісних покрівельних стрічок мінімальна температура монтажу знаходиться в межах 0-5 ⁰С.

Висока адгезія сприяє щільному приляганню пароізоляційної плівки до стін, укосів, вентиляційних труб. Скотч клеїться до металу, дерева, бетонних основ, в такому положенні плівка буде триматися кілька десятиліть.

проклейка пароізоляції навколо димоходу

На ринку України найпоширенішою маркою покрівельних скотчей і стрічок є delta dorken. Це німецький виробник з більш ніж 120 річним досвідом в цій сфері. В асортименті також представлені гідробар'єри та паробар'єри.

З вітчизняних виробників добре зарекомендувала себе бутилкаучукова стрічка К2.

Використовуючи якісну пароізоляцію та скотч, Ви продовжуєте термін служби покрівлі, а також зменшуєте теплові втрати.