Декоративні штукатурки для внутрішніх робітДекоративна штукатурка застосовується не тільки для зовнішніх поверхонь. Останнім часом вона набирає все більше обертів у обробці внутрішніх стін. Багато хто воліє відмовитися від традиційних шпалер або плитки, і в пошуках чогось нового звертає свій погляд на штукатурки для внутрішнього оздоблення.

Якщо при квартирному ремонті вона ще не така популярна, то ось у промислових та адміністративних будинках їй немає рівних. Тим більше, що сучасний асортимент дуже широкий і дозволяє створити унікальне дизайнерське рішення.

Види штукатурок для внутрішніх робіт

Сьогодні асортимент налічує безліч різновидів, які призначені для оформлення квартир, інтер'єру приватних будинків та нежитлових приміщень. Класифікувати її можна за кількома параметрами, такі як розмір зерна, основа та інші. Але сьогодні ми опишемо класифікацію, яка стосується, в основному, її виду:

  • структурна;
  • фактурна;
  • флокова;
  • з мармуровою крихтою;
  • венеціанська.

Давайте детальніше розглянемо де їх краще використовувати, і якого ефекту можна досягти.

Структурна штукатурка для внутрішніх робіт

Мабуть, це найпоширеніший і найдоступніший тип. До неї можна віднести баранчик і короїд, які застосовуються для зовнішнього оформлення, але за останні роки знайшли своє місце в інтер'єрі. Штукатурка короїд для внутрішнього оформлення імітує кору дерева, зіпсованого комахами, і досить ефектно виглядає в коридорах, передпокоях, залах, вітальні.

Фактурна

На даний момент такий тип набув найбільшої популярності при оздобленні внутрішніх стін будинку. А все завдяки тому, що з нею можна досягти імітації різних поверхонь. Найчастіше її роблять схожою на натуральний камінь, але також популярна імітація дерева і навіть натуральної шкіри.

Флокова

Одна з готових штукатурних сумішей для внутрішніх робіт, яка на жаль ще маловідома. Виглядає дуже елегантно, і створює ілюзію покриття натуральним шовком. Крім відмінних естетичних характеристик, також дозволяє стінам дихати, не покриває їх плівкою і навіть забезпечує додаткову звукоізоляцію.

Мармурова штукатурка

До цього різновиду відноситься мозаїчна. Дуже міцна, стійка до негативних впливів, завдяки чому набула особливої популярності при зовнішній обробці будівель. Але це не забороняє використовувати її в квартирі. Зсередини допоможе зробити вигідні акценти дизайну. Її можна вигідно комбінувати як із фарбою, так і з іншими матеріалами.

Венеціанська класика

Класика у сфері внутрішніх штукатурок – це венеціанська. Вона знайшла своє застосування у цій сфері вже дуже давно, і переважно використовується для оформлення класичного стилю.

Підсумок

Якщо у вас було питання: яка ж краще? То однозначної відповіді немає. Вибір залежить від таких факторів:

  • якого ефекту ви хочете досягти;
  • приміщення, де проводитимуться роботи;
  • бюджет.

З цих параметрів вибирається матеріал. Але правильніше всього звернутися за порадою до фахівця. Він порекомендує, яку краще використовувати, а також розповість про всі особливості.

Підбивши підсумок можна сказати, що використання штукатурки в інтер'єрі вийшло на новий рівень, давши величезний простір для фантазії і дозволивши створити цікаві візерунки.

 Можливо, Вас також зацікавить стаття: "Як вибрати підлогове покриття для квартири"