Покрівля з бітумної черепиці

Бітумна черепиця - надійний матеріал для покрівлі даху, який має чудові технічні, естетичні та експлуатаційні характеристики. З її допомогою можна покрити дах абсолютно будь-якої форми та при цьому звести до мінімуму відходи. Також вона може похвалитися простотою монтажу та порівняно невеликою вагою.

Як вибрати м'яку покрівлю?

Спочатку слід визначитися з кількістю шарів. Від цього прямо пропорційно залежить ціна, стійкість покриття, і відповідно - термін служби. Найбільш популярною є одношарова черепиця, яка має оптимальне співвідношення вартості та якості, двох- та тришарові рекомендується використовувати лише за досить агресивного та мінливого клімату.

Більше інформації Ви можете знайти в статті: "Як вибрати бітумну черепицю"

Що стосується типу грануляту, то більшу частину ринку складає базальтовий. Він досить надійний, добре вкриває поверхню і має гарний вигляд. Окислений бітум поступово відходить у минуле, звільняючи місце модифікованому, який має значно кращі технічні характеристики.

Крім цього, дуже важливо грамотно розрахувати максимально допустиме навантаження на фундамент, і відштовхуючись від цього, вибирати матеріал. Оскільки при знехтуванні цим параметром з'явиться ризик просідання, що має дуже негативні наслідки.

Монтаж м'якої покрівлі

Технологія укладання такої покрівлі досить проста, і, маючи навіть невеликі знання у цій сфері, його можна виконати своїми руками. Монтуються листи на суцільне решетування із вологостійкої фанери. Якщо дах має скат з кутом 20 і менше градусів необхідне укладання підкладкового килима. Монтаж м'якої черепиці починається від центру нижнього краю, поступово просуваючись нагору. Причому кожен наступний шар монтується із нахлестом. Кріпляться вони на клейову основу, а також за допомогою спеціальних цвяхів. Наприклад, виробник бітумної черепиці Katepal надає детальну інструкцію, за якою цей процес можна провести своїми руками і без будь-яких проблем.

Як виглядає бітумна покрівля

Цей покрівельний матеріал має чудовий зовнішній вигляд, який вигідно виглядає на будь-якій будівлі. Так, наприклад, такі відомі виробники як Shinglas, Katepal пропонують великий асортимент форм нарізки:

  • бобровий хвіст;
  • хвиля;
  • прямокутник класичний та неправильний;
  • ромб;
  • стільники (однотонні, з переливом, з тінню).

 

Причому у кожній такій колекції налічується кілька колірних рішень. Це дозволяє підібрати покриття саме під ваш смак та створити особняк у будь-якому стилі. Оригінальний вигляд має черепиця, покрита гранулятом різних відтінків. У такий спосіб досягаються цікаві переходи та переливи, які особливо вигідно виглядають при яскравому сонячному світлі.

Також за допомогою такого матеріалу можна покрити дах будь-якої форми і при цьому відходи будуть мінімальними за рахунок того, що він гнучкий і поставляється невеликими фрагментами.

На завершення слід навести переваги, які ви отримуєте, купуючи бітумну черепицю:

  • надійність та довговічність;
  • богатий асортимент;
  • підвищена гідроізоляція;
  • простота монтажу;
  • стійкість до агресивного навколишнього середовища;
  • мінімальна кількість відходів.