Ламінат або лінолеумПідлога найважливіша складова внутрішньої обробки квартири. Зазвичай її вибір – це досить складний процес, який залежить від наступних факторів:

  • ціна;
  • кімната, де буде монтуватись;
  • вимоги до дизайну;
  • прохідність приміщення.

 

Зазвичай буває так, що кожному хочеться гарну підлогу, але при цьому зовсім недорого. Під такі параметри підходить лише лінолеум чи ламінат. Це штучні покриття для підлоги, які за невелику вартість забезпечують високу якість і досить красиво виглядатимуть.

Ламінат для квартири -  просто і гарно

Це популярне покриття для підлоги. Піка своєї популярності досягло порівняно недавно і завдячує йому невеликою ціною, але при цьому має красивий і приємний зовнішній вигляд, який дуже добре імітує натуральне дерево. Це багатошаровий синтетичний матеріал, склад якого може змінюватись в залежності від виробника чи колекції. Але зазвичай це:

  • Нижній. Стабілізуючий, який додає міцності та в деяких випадках також виконує функцію додаткової звукоізоляції.
  • Середній - базовий, основа. Додає жорсткості і складається з ДВП-плити, захищеної від вологи.
  • Додатковий. Іноді між основним та декоративним вводиться шар рафт-паперу, який збільшує жорсткість та міцність. Роблячи ламелі більш стійкими до постійних навантажень.
  • Верхній – декоративний. У цю групу можна навіть поєднати 2 шари. Декоративний папір з відповідним малюнком та фактурою, що нагадує дерево, та захисним шаром із прозорої смоли, що захищає від механічних впливів та дозволяє зберігати естетичні якості протягом тривалого часу.

Монтується він досить легко за допомогою спеціальних замків, які розташовані з обох боків кожної ламелі. У деяких випадках стики герметизуються, що забезпечує додаткову стійкість до вологи.

Взагалі, ламінат – це сучасний виріб, що максимально точно імітує дерево та відзначається дуже вигідною ціною.

Лінолеум – бюджетно та практично

Лінолеум характеризується тим, що є абсолютно вологостійким завдяки відсутності стиків. Тому його сміливо можна стелити у передпокої чи кухні. Сучасні виробники вагомо просунулися у виробництві, що позитивно позначилося на якості. Асортимент продукції також зріс і тепер кожен може придбати його практично з будь-яким малюнком, будь то імітація плитки, дерева, мармуру або просто абстрактний візерунок.

Що краще ламінат чи лінолеум?

Останнім часом ціни на ламіноване покриття значно впали, що вирівняло деякі моделі з лінолеумом. Таким чином, орієнтуватись на вартість стало вже не актуально. Навпаки, на перше місце вийшли технічні характеристики. Так вибір слід насамперед грунтувати на тому, чи потраплятиме волога на підлогу в приміщенні. Так, наприклад, вологостійкий ламінат плюс просочення буде коштувати набагато дорожче, ніж лінолеум, який і так не сприйнятливий до вологи. Так, у передпокої та на кухні краще використовувати лінолеум. До того ж на вибір впливає клас міцності. Чим більша прохідність у приміщенні, тим вищий клас міцності необхідний.

А ось ламінат слід стелити, якщо ви збираєтеся перекладати підлогу в спальні або вітальні. Його зовнішній вигляд значно кращий, і з ним можна створити більш затишний і витончений інтер'єр. Великий вибір різноманітних колекцій чи кольорів дозволяє підібрати будь-який матеріал, з якого можна створити чудовий інтер'єр. 

Як бачите, вибирати матеріал слід виходячи з технічних та естетичних вимог до нього. А сучасний асортимент дозволяє підібрати найкраще рішення.