Важливим етапом у спорудженні нової або старої покрівлі є її утеплення. Цей процес запобігає втратам тепла, які найбільшою мірою відбуваються через дах, і дозволяє створити затишний мікроклімат у всьому будинку. Вибір матеріалу - це завжди відповідальна справа, від якої залежить розв'язок проблеми. Сьогодні самою популярною сировиною, якою найкраще утеплювати мансарду зсередини, є мінеральна вата. Завдяки своїм неповторним властивостям і характеристикам мінвата дуже популярна серед досвідчених будівельників.

Що ж таке мінвата? Це волокниста сировина, виготовлена за спеціальною технологією, що нагадує роботу вулкана: під впливом високої температури з гірських порід утворюється рідкий сплав, з якого виходять волокна. А от якою ватою краще утеплити дах для гарної теплоізоляції, поговоримо далі. Але перед тем як проводити монтаж покрівлі, слід ближче ознайомитися із кращим способом мінерального утеплення.

Як правильно утеплювати дах мінватою: особливості утеплення

Незалежно від типу будинку, утеплення будинку зсередини обов'язково повинне включати такі параметри:

  • екологічність;
  • тривалий термін служби
  • високий клас пожежної безпеки.

Безсумнівно, кожна людина хоч раз у житті планував проводити монтаж даху приватного будинку своїми руками. З правильно підібраними матеріалами це цілком можливо. Адже від цього буде залежати коливання температури і як наслідок - утвовення вологи й цвілі на стінах, стелях.

Як вибрати мінвату для утеплення даху

Відносно витратної частини процес вимагає невеликого бюджету в порівнянні з тими витратами, які щорічно йдуть на комунальні платежі на тепло, а в результаті в будинку холодно й незатишно.

Як вибрати мінвату для утеплення даху

Мінеральна вата — гарний утеплювач з унікальними технологічними властивостями й характеристиками. Залежно від основних параметрів і області застосування виділяють наступні типи матеріалу:

  • шлаковий утеплювач;
  • скловата;
  • кам'яна.

Знаючи, як утеплювати дах мінватою, споживачеві буде простіше підбирати сам покрівельний матеріал. Бітумна черепиця або керамічна - характеристики й властивості яких мають незначні відмінності, добре підходять для перекриття й утеплення мінеральною ватою.

Основні переваги використання мінеральної вати

Мінеральна вата як утеплювач підходить для скатних й плоских дахів. Матеріал має гарну повітро- і паропропускну здатність, що зводить до мінімуму появу конденсату. В основу утеплювача входить мінеральна крихта, яка запобігає горінню, а стіни, відповідно, додатково захищені від пожежі.

На нашому сайті представлена ​​негорюча екологічна теплоізоляція виробництва ROCKWOOL (Rockmin, Superrock), яка є найбільш популярним продуктом для приватного будівництва, особливо скатної покрівлі. Матеріал має гарну звукоізоляцію та стійкість до механічного впливу. Також на утеплювач не впливають регулярні атмосферні явища: снігопади, град, перепади температурного режиму, коли вночі мороз, а вдень відлига. Мінвата - оптимальне співвідношення ціни та якості, вона забезпечить затишок у вашому будинку.

Де придбати якісний утеплювач

Компанія Іtera Group є оптовим дилером відомих європейських виробників у сфері будівельних матеріалів. На складах представлений різноманітний асортимент продукції за доступними цінами. Завдяки багаторічному досвіду роботи організація сьогодні має багато позитивних відгуків і задоволених клієнтів. Усі товари, які реалізує фірма, мають сертифікати якості, що є ще одним незаперечним фактором, чому варто купити продукцію саме в нас.