Якщо вибрати форму хвилі можна візуально, то визначити якісну металочерепицю можна тільки при знанні технічних характеристик і брендів-виробників. Ця стаття допоможе скласти шаблон, що дозволяє зорієнтуватися в будь-якому асортименті покриттів.

Оптимальні характеристики

На початку визначимо, які технічні характеристики говорять про високу якість металочерепиці. Це дозволить відразу відсіяти недобросовісних виробників та економ-покриття, які доведеться замінювати через десяток років.

Товщина сталі  0,5 мм, минимум  0,45. Найперша з характеристик, від якої залежить міцність всього листа та даху в подальшому. 

Цинкове покриття. У якісної черепиці вміст цинку на метр квадратний буде 275 г/м², мінімум  200 г/м². Від даного показника залежить стійкість будь-якого металевого покриття до корозії та високої вологості. Термін служби покрівлі також безпосередньо залежить від захисних шарів.

Полімерне покриття. Останнє захисне покриття, від якого також залежать естетичні якості (стійкість кольору та блиск/матовість). Також від обраного виду полімеру безпосередньо залежить термін служби та тривалість гарантії. На ринку в основному зустрічається глянсовий чи матовий поліестер, пурекс, пурал. Розглянемо таблицю, щоб краще розібратися в маркуваннях і параметрах.

покриття металочерепиці

Матеріал

Маркування

Товщина покриття

Гарантія загальна

Гарантія на естетику (збереження кольору)

Поліестер глянсовий

PE 

25 мкм

15-30 років

до 10 років

Поліестер матовий

PEMA, RAFMATT, ROUGHMATT

35 мкм

20-30 років

до 10 років

Пурекс

Purex, еко-аналог Crown BT

 

26 мкм



 

30-40 років

 

 

біля 15-и років

 

Пурал

Pural, PUMA, еко-аналог Pural BT

50 мкм

40-50 років

біля 20 років

Як видно з таблиці, найбільш якісними вважаються покриття з пурекса та пурала, мінімальним  матовий поліестер. Однак при виборі металочерепиці з покриттям PE потрібно звертати увагу на заявлені виробником характеристики, тому що варіативність якості виконання дуже широка.

Обзор лідерів ринку

Якщо розбиратися в технічних характеристиках і відсівати виробників особливого бажання немає, то завжди можна звернутися до перевірених брендів з відмінною репутацією. Невеликий огляд лідерів ринку підкаже, яку купити металочерепицю в Києві чи по Україні.

Металочерепиця Ruukki

Один з міжнародних топ-виробників, у якого навіть найпростіша металочерепиця має високі показники, а вибір полімерних покриттів включає всі 4 види, наприклад, купити металочерепицю монтерей можна з будь-якими з доступних в таблиці характеристик. Міжнародні сертифікати якості та інформацію про компанію легко знайти у відкритому доступі. При виборі металочерепиці Рууккі головне звертатися до офіційних дилерів, це гарантує мінімальну ринкову вартість і відсутність підробок в асортименті.

Металочерепиця Rannila

Лінійка якісної металочерепиці за прийнятною ціною, яка також виробляється за технологіями фінського концерну Ruukki. Відмінний варіант, коли хочеться поєднати високу якість і економність. Також рекомендується купувати в офіційних дилерів.