який софіт вибратиСофіти для підшивки покрівлі повинні захищати простір карниза від попадання всередину бруду, пилу й вологи, уберігають дах від гнізд птахів, що також може негативно позначитися на її стані. Але ось які софіти краще вибрати - пластикові або металеві - це питання, на яке ми постараємося дати вичерпну відповідь.

Пластикові вінілові софіти для підшивки покрівлі

Перший і самий популярним вид софітів - це пластикові. Свою першість вони заслужили завдяки таким перевагам:

  • Низька ціна
  • Легка вага
  • Стійкість до негативних факторів
  • Відсутність схильності до корозії, іржі та гниття
  • Простий монтаж
  • Широка кольорова гамма

Кожна з перерахованих вище переваг повністю виправдана та перевірена і може відрізнятися тільки у різних виробників. Так важливо не прагнути придбати найдешевший продукт, а звертати увагу на якість, гарантії та виробництво в цілому. Розберемося трохи детальніше.

пластикові софіти для підшивки даху

Софіти виготовляються з високоякісного і міцного пластику. В середньому їх гарантійний термін становить 10 років і може дещо змінюватись в залежності від обраного бренду. Даний матеріал легкий і тому навіть довгі панелі мають досить незначну вагу. З цього випливає цілих дві переваги: простота монтажу і відсутність додаткового навантаження на фундамент і конструкцію будинку.

Пластик як матеріал виключає ризик іржавіння або корозії в наслідок потрапляння вологи. Таким чином їх безпроблемно можна розрізати на фрагменти потрібного розміру і не боятися за їх цілісність.

пластикові софіти уф променіАле слід враховувати одну особливість. Незважаючи на те, що для їх виготовлення використовується якісний пластик, їх заборонено піддавати прямому впливу сонячних променів, так як вони не витримують впливу високих температур і відразу деформуються.

Останньою перевагою є наявність широкої колірної гами, яка поєднується з відтінками черепиці та водостоку і дозволяє створити цілісний гарний ансамбль. Але перейдемо до недоліків:

  • Чутливість до підвищених температур і прямих сонячних променів
  • Гарантийный срок 10 лет

Виходить, що недоліків дуже мало, в порівнянні з перевагами. До того ж, якщо дотримуватися рекомендацій з монтажу та експлуатації, то перший не буде шкідливим. А що стосується гарантійного терміну, як правило, якщо брати продукцію відомого виробника, то прослужить вона на порядок довше. Так, наприклад, підшивальні софіти Бриза користуються найбільшою популярністю серед інших і є дійсно якісним продуктом, ознайомитися з ними ви можете за посиланням.

 

металеві софіти для підшивки даху

Металеві софіти для підшивки звісів покрівлі

Металевий софіт для підшивки використовується досить рідко і причиною тому його висока ціна та наявність більшої кількості нюансів при монтажі. Але все-таки він також має незаперечні переваги:

  • Довгий строк служби, більше 25 років
  • Гарний зовнішній вигляд і велика колірна гамма
  • Стійкість до підвищених температур
  • Надійність та міцність

В першу чергу варто звернути увагу на надійність і міцність, це саме ті параметри, завдяки яким і купується цей продукт. Адже тільки гарантійний термін служби складає 25 років, а фактичний і того більше. Краще ознайомитися з характеристиками металевого підшивочного софіта можна тут.

 

металлический соффит

Що стосується зовнішнього вигляду, то він дійсно значно відрізняється від пластикового і в кращу сторону. Такий дах виглядає більш вишукано та елегантно, має неповторний стиль. Але не обійшлося і без недоліків:

  • Висока ціна
  • Схильність до корозії і іржі
  • Велика вага
  • Нюанси в монтажі

Що ж, видно, що в цьому випадку мінуси зрівняли плюси і зробити однозначний висновок досить складно. Перейдемо до детального порівнянні.

Порівняння металевого та пластикового вінілового софіта для підшивки даху

 Параметр Пластиковий софіт Металевий софіт
 Ціна, грн/м2  276,00 318,79
 Площа, м2  1,22  1,13
 Вага панелі, кг  2,83  4,8
 Товщина панелі, мм  1,14   0,5
 Гарантія, років  10  30
 Схильність до іржі відсутня  середня
 Складність монтажу  легкий  середній
 Стійкість до УФ-випромінювання  низька  висока
 Міцність  висока  висока

 

Висновок.

Як можна зробити висновок, недоліки компенсуються перевагами і зупинитися на одному виді досить складно. Тому в першу чергу варто визначитися з потребами та існуючим бюджетом.

  • Якщо бюджет обмежений, в оформленні відсутні складні і дорогі елементи - сміливо беріть пластик
  • Якщо дозволяє бюджет і використовуються дорогі матеріали, віддайте перевагу металу. Він буде надійніше і довговічніше, тим більше буде краще вписуватися в загальний екстер'єр.