Збираючись перекривати дах будинку, кожний власник замислюється, яким матеріалом це зробити краще. Адже сьогодні будівельний ринок переповнений усякими товарами різної цінової категорії. Керамічна черепиця відноситься до натуральних матеріалів, які вважаються стильними й елітними. Кераміка по праву стане аристократичним вибором і прослужить не менш 100 років.

Керамічна черепиця - що це? Покриття зі стародавньою історією не змінює технологічному процесу виробництва - виготовляється з обпаленої глини, що є втіленням багатовікових ремісничих традицій. Керамічна черепиця — це покрівельний матеріал, що характеризується незвичайною довговічністю, стовідсотковою екологічністю й легкістю монтажу.

Основні види керамічної черепиці

Вид матеріалу може відрізнятися формою профілю, виходячи із чого розрізняють черепицю наступних конфігурацій:

  • плоскі вироби (бобровий хвіст) - різновид покрівлі, монтаж якої проводиться лускою;
  • жолобчасті - укладання проводиться чергуванням увігнутої й опуклої сторін;
  • хвилеподібні вироби - з'єднуються за допомогою замка й укладаються в один шар.

 

Види керамічної черепиці

Завдяки сучасним технологіям можна придбати аналогічні вироби й по більш доступній ціні. У них додається цементно-піщана й композитна сировина на відміну від класичної керамічної черепиці. Але варто розуміти, що якість і довговічність такої покрівлі буде під сумнівом.

Керамічна черепиця: технічні характеристики

Залежно від типу виробу й особливостей укладення вага черепиці може варіюватися в межах 35-60 кг. Це важливий параметр, який необхідно враховувати в процесі облаштування крокв. Розміри мають сильну розбіжність по профілю, наприклад, у того самого виробника форма "хвіст бобра" буде мати розміри 10×30 см, а плоске покриття - 30×40 см.

У неопрацьованому виді черепиця має приємний червоно-коричневий відтінок, але за бажанням можна одержати інше фарбування за допомогою склоподібної блискучої глазурі. Це дозволяє вибрати найбільш відповідний варіант кольорової гами - натуральний червоний, коричневий, мідний, каштановий і інші. Крім того, в асортиментах представлені й двоколірні моделі - осінній аркуш, рустік.

Натуральна черепиця: плюси й мінуси

Перш ніж починати перекривати дах, необхідно в першу чергу задуматися не тільки над вибором покрівлі (тому, що кожний матеріал має свої плюси й мінуси, суттєво відрізняється цінова політика, які необхідно врахувати перед початком будівництва), але й ознайомитися з тим, як утеплити дах приватного будинку.

Особливість керамічної черепиці полягає в тому, що матеріал відноситься до натуральних. Ця характеристика є незаперечною перевагою товару через таке природне явище як сильні пориви вітру.

Також до плюсів глиняної черепиці варто віднести:

  • строк експлуатації - керамічний дах прослужить не один рік, а як мінімум пів віку;
  • привабливий вид;
  • екологічна чистота, у складі виробу тільки природні компоненти;
  • гарні теплоізолюючі властивості, які в комбінації зі знанням, як правильно утеплити дах мінватою, допоможуть заощаджувати на комунальних платежах;
  • високі показники зносостійкості, морозостійкості, водонепроникності;
  • нескладний монтаж;
  • створення рівномірного покриття.

Крім того, покрівля дозволяє створити індивідуальну форму завдяки високій міцності на вигин.

Натуральна черепиця

Де купити якісну керамічну черепицю

Інтернет-Магазин Іtera Group пропонує великий асортимент будівельних матеріалів від відомих європейських виробників, включаючи керамічну черепицю Braas. Перевагою придбання є наявність сертифікатів на кожний вид товару й виставковий зал, де кожний споживач зможе подивитися на потрібну продукцію й ознайомитися з нею. Доставка виробів по Києву й області здійснюється транспортними засобами компанії. Усі логістичні питання обговорюються із клієнтом, і товар доставляється в підходящий час і обумовлені строки. Також діє доставка по всій території України.