Обидва покрівельних матеріали відносяться до преміум-сегменту і формують автентичний, благородний дизайн екстер'єру, але як вибрати краще покриття для покрівлі? Подібне запитання виникає у багатьох власників заміських котеджів і приватних будинків. Сьогодні детально розберемо, в чому переваги кожного покриття та яке з них ідеально підійде для Вашого проекту. 

Технологія виготовлення 

виготовлення черепиціПочнемо з основ – розберемо покриття на складові, щоб краще розуміти експлуатаційні характеристики. 

Керамічна черепиця виготовляється століттями, тому технологія зрозуміла кожному. Натуральну глину формують і обпалюють при температурі 800-1000°C. Глянцевий блиск і забарвлення черепиці залежать від покриття – глазурі.

Композитна черепиця вимагає значно більшої технологічності при виробництві. В її основі – профільований лист сталі, захищений шарами алюмоцинка. Лист грунтується акрилом, а зверху прикріплюють крихту з натурального каменю. Отриманий матеріал покривають прозорим акрилатом для захисту від сонця.

Дизайн

Незважаючи на загальний ефект обґрунтованості й елегантності будинку, покриття сильно відрізняються зовні.

Керамічна черепиця – це затишок природного теракотового відтінку, з матовою або глянцевою поверхнею, а також основні кольори – чорний, коричневий, мідний, бордо, сірий, зелений, охра. Вибір форми пелюсток варіюється від класики до модерну, від бобрового хвоста чи стандартної хвилі до чорного квадрата.

керамічна черепиця дизайн

Композитна черепиця надає трохи менший вибір форм, проте забарвлення її неповторні та не обмежуються основними кольорами. Кожен кам'яний гранулят на черепиці має масу переливів і відтінків, а в цілому композиція передає природну структуру і забарвлення каменю.

композитна черепиця дизайн

Характеристики

композитна чи керамічна черепиця

Теплоізоляція

(кераміка / композит)

Відмінна 

Середня 

Звукоізоляція 

Відмінна  

Відмінна  

Навантаження на будівлю 

Значна, потрібно посилювати кроквяну систему 

Незначна

Стійкість до вогню 

Відмінна  

Відмінна  

Стійкість до перепадів температури

Відмінна  

Відмінна  

Стійкість кольору

Не вигоряє

Не вигоряє, якщо обраний якісний виробник 

Монтаж 

Складний 

Складний, але практичніший для даху складної форми 

Гарантія  

30-50 років в залежності від виробника

Біля 50 років 

Вартість 

По Києву ціна керамічної черепиці від 300 до 1000 грн, иноді зустрічаються моделі дорожче 

Ціна композитної черепиці в середньому 200-600 грн 

 

Висновок 

Обидва матеріали зарекомендували себе відмінно, як в дизайні, так і в характеристиках. В першу чергу, рекомендуємо вибрати покриття за зовнішнім виглядом і власною готовністю до витрат. Головне, пам'ятайте: композитна черепиця - матеріал шаруватий, а тому його якість сильно залежить від технологій виробництва. Якщо вибрали композит, обов'язково купуйте матеріал від перевірених брендів - наприклад, Gerard.