Модульна металочерепиця - це та ж металочерепиця, тільки фіксованої довжини і ширини. Своє поширення і заслужену увагу багатьох покрівельників вона отримала завдяки своїм додатковим перевагам.

Модульная металлочерепица

Головне - зручність монтажу і підйому металочерепиці на покрівлю. Модулі набагато простіше укладати, ніж звичайну листову черепицю довжиною 4 і більше метрів. При підйомі габаритного листа можна його погнути, що в результаті позначиться на щільності прилягання до обрешітки і надалі на герметичність і експлуатацію в цілому. Модуль практично неможливо випадково погнути, його відносно невеликі розміри роблять укладку дуже простою.

Зручне транспортування - ще одна незаперечна перевага. Великі виробництва, як правило, розташовуються недалеко від великих міст або обласних центрів, але що робити якщо об'єкт знаходиться в 200 км від заводу? Якщо везти окремою машиною, то доставка може коштувати досить дорого. Модульну черепицю можна відправити будь-якою зручною кур'єрською службою, вона, як правило, надійно упаковується на заводі, тому імовірність пошкодити метал зводиться до мінімуму, чого не скажеш про звичайну листову черепицю.

Якщо ми заздалегідь знаємо розміри листів, то можна підготувати обрешітку так, щоб не залишилося залишків або звести їх до мінімуму. Якщо помилково або з необережності монтажника у Вас не вистачило одного або двох модулів, то можна купити металочерепицю поштучно, з листовими моделями вихід з такої ситуації займе значно більше часу.

Укладання модульної черепиці

У кожного відомого виробника є одна або кілька позицій модульної черепиці в асортименті.

Вага та технічні характеристики:

модуль металочерепиці фіннераПо довжині модулі зазвичай роблять в два тайла, рідше зустрічається один. Це пов'язано зі специфікою роботи прокатного обладнання, у кожного верстата є обмеження на довжину різання (не менше 500 мм), тому майже у всіх виробників ця довжина знаходиться в межах 550-750 мм. Розрахунок кроку обрешітки необхідно проводити з урахуванням довжини тайла.

Ширина модулів знаходиться в межах 1100-1200 мм. Вага готової покрівлі становить від 4 до 7 кг, і в основному залежить не від форми, а від товщини металу. З огляду на те, що така черепиця пропонується як преміальний продукт, рідко можна зустріти модуль з товщиною металу менше 0,5 мм. Всі інші характеристики такі самі, як у листової металочерепиці, колірна гамма, захисно-декоративне покриття, цинковий захисний шар і т.д.

Якщо Ви вже вибрали в якості покрівельного матеріалу металочерепицю, рекомендуємо Вам прочитати нашу статтю: Як вибрати металочерепицю?