Асортимент металочерепиці дуже широкий, тому вибравши її в якості покрівельного покриття доводиться вивчати цілий ринок. Коротка стаття про види металочерепиці розповість про можливі конфігурації та допоможе зробити правильний вибір без зайвих зусиль.

мідна металочерепиця

Класифікація за матеріалом виготовлення

1) Сталь + полімерне покриття. Популярний і доступний вид металочерепиці виготовляють зі сталі товщиною 0,4-0,5 мм і покривають різнокольоровими полімерами, що дає широкий вибір кольорів.

2) Алюміній. Цей матеріал не має покриття, адже не піддається корозії, що дає суттєву перевагу. Проте, ціна буде на порядок вищою, забарвлення стандартне металеве, та й сам матеріал м'який і легко деформується.

3) Мідь. Найдорожчий матеріал на ринку, який служить століттями і виглядає неповторно. Протягом перших 30-и років мідь з ніжно-рожевого відтінку окислиться до готичного сіро-зеленого. Благородний метал не покривають кольоровими шарами.

Форма хвилі металочерепиці

Від виробника до виробника одні й ті ж профілі називають абсолютно по-різному, в залежності від лінійки. Розглянемо їх види на прикладі лідера ринку – Ruukki. Завдяки цьому бренду більшість домовласників воліють купити металочерепицю монтеррей, яку можна побачити в кожному котеджному районі.

 види металочерепиці

Види полімерних покриттів

Глянцевий поліестер (PE). Найпростіше і найпоширеніше покриття, яке справляється з атмосферними впливами на протязі 5-25 років. Точний термін служби залежить від механічних пошкоджень і сумлінності виробника. Найлегше зорієнтуватися за наданою гарантією – вона повинна бути не менше 10 років.

Поліестер матовий (PEMA, RAFMATT, ROUGHMATT). Більш стійкий поліестер, з тим же терміном гарантії, але поліпшеними характеристиками. Термін його служби складе від 15 до 30 років, а благородна матова поверхня буде довго радувати око. Ціна металочерепиці ненабагато вища за звичайний поліестер.

Пурекс (Purex, еко-аналог Crown BT). Високоякісне і довговічне покриття з матово-структурною поверхнею. Має відмінний опір до температур та атмосферних впливів, служить більше 30-и років.

Пурал (Pural, PUMA, эко-аналог Pural BT). Преміум покриття служить від 50 років і також виділяється бархатистою структурою. На будинках зустрічається рідко через відповідну цінову політику.