Установка водостоків - це не примха і не просто декоративний елемент покрівлі. Від правильно обраних елементів і якості монтажу залежить багато - як швидко буде збиратися вода з даху, чи якісно вона буде відводитися і зливатися або на грунт, або в зливні каналізації (не розмиваючи фундамент). Як довго прослужить вам фасад і збережеться зовнішній вигляд будівлі.

водостічні системи

Один з лідерів на ринку водостоків - це польська компанія Bryza, яка давно зарекомендувала себе як виробник високоякісних товарів з ПВХ.

Бриза - це комплексна система, призначена для ефективного відведення дощової води з даху. Герметична, естетична і довговічна - відмінно працює на будь-якому типі покрівлі.

Варто детально розглянути всі переваги водостічних систем цієї марки, щоб переконатися у правильності вибору саме її!

Характеристики матеріалу

Водостоки з ПВХ виготовлені з міцного пластика - полівінілхлориду. Основні елементи виготовляються методом екструзії - підготовлена маса продавлюється через формуючий отвір. Такий метод дозволяє отримувати гладку поверхню, а фарбування кожної деталі йде в «масі», тому незначні потертості або подряпини, що утворилися в процесі експлуатації, не буде видно неозброєним оком. Спеціальні пластифікатори роблять матеріал несприйнятливим до високих і низьких температур.

Різноманітність кольорів

Основна система 125 мм доступна в багатьох кольорах: сірий, білий, графітовий, чорний, червоний, зелений, мідний і коричневий. Такі насичені і різноманітні кольори дозволяють підібрати ринви під колір фасаду та покрівлі вашого будинку. При цьому водостік може бути, як яскравим акцентом на фоні всієї будівлі, так і непомітною деталлю, гармонійно вписуючись в екстер'єр та ландшафтний дизайн.

Форма, розміри та комплектація

Водостоки Бриза випускають круглої форми. Такий вид вважається найбільш оптимальним для якісного відведення води з даху. Система комплектується набором необхідних елементів, таких як коліна, труби, муфти, заглушки, гаки, кути, і т.д. Залежно від площі поверхні вашої покрівлі, пропонуються системи в чотирьох розмірах:

  • Ринва 75 мм/труба 63 мм - гаражі, навіси, балкони, альтанки.
  • Ринва 100 мм/труба 90 мм - цивільні та комерційні об'єкти невеликих розмірів, дачі, гостьові будинки.
  • Ринва 125 мм/труба 90 мм - малоповерхові будинки, особняки і заміські будинки, склади, комерційні об'єкти середніх розмірів.
  • Ринва 125 мм/труба 110 мм - великі об'єкти комерційного та промислового призначення.
 

водосток Бриза

Монтаж і гарантія

Вся водостічна система Bryza проста в установці і не вимагає спеціальних навичок або професійного інструменту. В інструкції від виробника описані всі нюанси роботи з ПВХ водостоками. Варто знати, що на всі вироби торгової марки Bryza поширюється гарантія виробника строком на 10 років.