Підлогові покриттяПідлога – основа будь-якого ремонту. Їм слід приділяти належну увагу як на етапі вибору, так і на етапі монтажу. Відремонтувати підлогу – заняття складне, дороге, що займає чимало часу. Тому впоратися з цим хочеться раз і назавжди.

Вибрати матеріали вам допоможуть менеджери з продажу будматеріалів, але бути добре підкованим у цій сфері не завадить нікому. Тим більше, що загальна інформація досить проста як для розуміння, так і для запам'ятовування.

Які бувають покриття для підлоги у квартирі?

Сьогодні асортимент справді великий, кожен зможе підшукати собі варіант, який буде відповідати всім вимогам, і при цьому чудово вписуватись у будь-який, навіть найскромніший бюджет.

Зазвичай перелік складається з:

  • паркету;
  • паркетної дошки;
  • ламінату;
  • лінолеуму;

Чим покрити підлогу в квартирі?

Для того щоб вибрати матеріал, необхідно визначиться з бюджетом, адже ціни на підлогові покриття дуже відрізняються між собою. Звичайно, ідеально – це паркетна підлога, правда, це може бути не кожному по кишені. Трохи дешевше – паркетна дошка. На відміну від паркету, який виконаний цілісним шматком дерева, вона склеєна з трьох шарів, нижня – недорогий та міцний, верхній дорогий та красивий. Але навіть її вартість може виявитися надто високою. Найдешевший варіант для кімнат – це ламінат. На жаль, він не натуральний, проте виглядає привабливо, і нагадує дерев'яні панелі. Стелити лінолеум у спальнях і дитячих зазвичай не рекомендується, тому що це синтетичний матеріал, і його дизайн не дуже привабливий.

Так можна зробити підсумок: найкраще для кімнати – це паркет, паркетна дошка, або ламінат. Гідний зовнішній вигляд, плюс натуральність – гарне рішення для спалень.

Яке підлогове покриття для кухні краще?

А ось для кухні пріоритетно саме купити лінолеум. Всупереч поширеній думці, що там має лежати лише плитка. Основні переваги очевидні:

  • ціна значно нижча, ніж у будь-яких інших аналогів;
  • монтаж також набагато простіший;
  • взимку не буде таким холодним як кераміка;
  • більш м'який, і у разі падіння посуду великий шанс, що він залишиться цілим;
  • великий асортимент дозволяє підібрати малюнок, що точно імітує плитку.

Незважаючи на те, що в попередньому пункті говорилося, що лінолеум не є досить привабливим, це стосується лише кімнати, на кухні він виглядає просто чудово. Тут вже досить великий спектр кольорів, які імітують як плитку, так і мармур або просто з візерунком.

Яке підлогове покриття краще для передпокою?

Для підлоги в коридорі дуже важливими є два параметри: клас міцності та стійкість до вологи. Перший важливий тому, що у цій частині найбільші навантаження. Коридором проходять всі мешканці, і по багато разів на день. Тут зустрічають і проводять гостей, а це означає постійне навантаження. І якщо клас міцності недостатньо високий, то існує ризик швидкої втрати зовнішнього вигляду та пошкодження.

Вологостійкість також є основним параметром при виборі. Взимку та восени на взутті приноситься велика кількість вологи, яка залишається в коридорі, і, наприклад, ламінат може дуже швидко втратити свій вигляд.

Таким чином, для передпокою – лінолеум. Він стійкий до вологи, оскільки стелиться суцільним шматком без проміжків, має кілька класів зносостійкості, що дозволяє підібрати його для приміщень з високою прохідністю. Про те як вибирати лінолеум Ви можете прочитати в нашій статті.

Короткий підсумок

З усього написаного вище можна назвати такі основні принципи:

  • Спочатку – визначтеся з бюджетом.
  • Вибирайте в залежності від приміщення де ремонтуватимете підлогу.
  • Для кімнат, дитячих, спалень – паркет, паркетна дошка, ламінат.
  • Для передпокою, коридорів, кухні – лінолеум.

Сподіваємося, ця стаття допомогла вам у нелегкій справі – виборі покриття для підлоги. А якщо у Вас залишилися будь-які питання, сміливо телефонуйте нам, наші менеджери на них дадуть відповідь.