який ковролін вибратиКовролін – це універсальне покриття для підлоги. Воно має відмінний зовнішній вигляд, а ще добре показує себе в експлуатації. Залежно від рівня зносостійкості, він може застосовуватися для будь-яких приміщень. А великий асортимент дозволить підібрати найбільш відповідний відтінок і орнамент. Але не будемо його просто нахвалювати, розберемо все по поличках. Всю продукцію можна класифікувати за такими ознаками:

  • Призначення
  • Рівень зносостійкості
  • Довжина ворсу і його склад
  • Загальна товщина
  • Тип підкладки й технологія виготовлення

Де можна укладати ковролін

Асортимент підлогових покриттів сьогодні представлений досить широко, в ньому присутня продукція для будь-яких приміщень. Тому призначення – це основний критерій для вибору. Сьогодні його використовують для:

  • Виставок, заходів, банкетів і т.д.
  • Для офісів і адміністративних приміщень.
  • Для будинку.
  • Для готелів.

Залежно від призначення, передбачається різне навантаження, яку повинен витримувати матеріал. Власне кажучи, таким чином ми плавно підходимо до поняття зносостійкості. Розберемо по черзі.

Виставковий ковролін використовується при короткочасному використанні під час різних заходів. Він має невелику товщину, близько 2-х мм і 21 клас зносостійкості. Використовується, як правило, одноразово, їм оформлюють стенди та зали. Таким чином досягається гарне і затишне оформлення при мінімумі витрат.

виставковий коворолін

Офісний ковролін має середню товщину в діапазоні від 5 до 8 мм, а клас зносостійкості може бути 21 або 22. Покриття покликане витримувати статичні навантаження у вигляді офісних шаф і столів. А також динамічні, такі як ходьба і меблі на коліщатках. Ковролін для офісу вигідний тим, що створює більш ділову, красиву, але водночас затишну атмосферу. А також приглушує кроки, наприклад, стукіт підборів і вони вже не відволікають працівників, що також безумовно плюс. А коротка довжина ворсу робить прибирання простим.

офісний ковролін

Побутовий використовується вдома, зносостійкість також може бути 21 або 22. Довжина ворсу, як і загальна товщина, зазвичай вище і становить близько 10-13 мм. Побутовий більше нагадує килим. А дуже часто ворс використовується довгий, товстий і м'який, таким чином створюючи дуже м'яке і затишне покриття.

З повним асортиментом ковроліну ви можете ознайомитися тут.

побутової ковролін

Комерційний використовується в готелях. Це найміцніший і товстий з усього асортименту. Володіє високим рівнем стійкості – 32, має тривалий термін служби. Виготовляється в стриманих кольорах з красивим орнаментом.

комерційний ковролін для готелів

Який буває ковролін?

Ще одна важливий різновид - це тип виготовлення і матеріал основи. Зараз на ринку зустрічаються два різновиди: тафтинговий і голкопробивний. При тафтингових методах, ворс петлями пришивається до основи, звідки й друга назва – петльовий. Це найпоширеніший метод. При голкопробивних волокна просто прибиваються крізь основу. Такий метод дозволяє значно знизити ціну, але ось комфорт, міцність і дизайн страждають.

спосіб виготовлення ковроліну

Основа може бути гумовою або джутовою. Тут вже власне вподобання. Наприклад, гумова не буде ковзати, якщо він укладений на старе підлогове покриття. А джутова натуральніше і дозволяє підлозі «дихати».

В цій статті ми розібрали яким буває ковролін і де його можна застосовувати. Як вже було написано вище, це якісне підлогове покриття. Особливо важливим параметром є універсальність, а саме те, що він підійде практично для будь-яких потреб і прикрасить приміщення.

Стаття по темі: «Що таке терасна дошка?»