При прийнятті рішення про будівництво будинку або ремонт квартири, при виборі матеріалів, необхідних для цієї мети, ми повинні також включити в покупку приховані (фасадні) сітки. Їх основне завдання - захистити штукатурку від механічних пошкоджень і старіння - але не тільки. З чого вони зроблені і де найбільш часто використовуються приховані сітки?

Де використовуються армуючі сітки?

Сітки використовуються для зміцнення як внутрішніх, так і зовнішніх штукатурок. Їх впровадження в штукатурку зміцнює стіну і запобігає пошкодженню і руйнуванню штукатурки в майбутньому. На додаток до стін, вони також вбудовані в стелю. Їх використання в процесі штукатурки гарантує правильність і високу якість виконуваної роботи. Вони запобігають подряпинам і тріщинам на готових поверхнях. Використання сіток дає нам гарантію того, що штукатурка буде досить довговічною. Зрозуміло, купувати варто в перевірених місцях, таких як наша компанія Ітера Трейд, щоб не купити матеріал, який не виконуватиме свою функцію.

Штукатурна сітка для внутрішніх робіт


Прихована сітка на додаток до традиційного використання також знайшла застосування в підлогових стяжках, в системах ізоляції, а також в посиленні монтажних отворів. Їх використання захищає дану поверхню від пошкоджень, які можуть виникнути в майбутньому, а також від природного зносу під час навантаження на поверхню.

Зміцнення штукатурки армуючою сіткою особливо важливо в нових будинках. Як правило, тільки що побудовані будівлі дають осадку в найближчі 5 років. Якщо наносити штукатурку для стін без армуючої сітки, то вона швидко деформується і потріскається.

Штукатурна сітка для стеліДуже популярним і сучасним матеріалом, використовуваним для виробництва таких сіток, є скловолокно. На відміну від традиційних рішень, скловолокно характеризується більшою стійкістю до розтягуючих зусиль, що гарантує адекватне посилення поверхні, на якій укладається сітка. Цей матеріал також стійкий до деяких хімічних речовин, присутніх в фарбах і штукатурних розчинах, тому ви можете використовувати будь-які будівельні матеріали без турбот. Крім того, скловолоконна сітка стане ідеальною альтернативою традиційним монтажним сіткам для зовнішньої установки. Вони набагато більш стійкі до напруг, які можуть виникати в результаті нагрівання стінки під впливом сонячного світла.

Ремонт існуючих штукатурок

Приховані сітки також підходять для ремонту пошкодженої і потрісканої штукатурки. Її завдання в цьому випадку - посилити роботу сполучної речовини і захистити стару штукатурку. Завдяки цьому методу процес руйнування поверхні припиняється. Також немає необхідності переробляти всю штукатурку і наносити на її місце нову. Тому використання прихованої сітки в цьому випадку дозволяє значно зекономити гроші і уникнути необхідності поновлення.


Фасадні сітки використовуються в основному в системах ізоляції будівель (будь-якого типу будівель незалежно від їх розміру, висоти і поверху), в якості армуючого матеріалу між ізоляцією з мінеральної вати/полістиролу і клеєм. Зміцніть зовнішні шари шпаклівки - масу клею, збільшуючи міцність на розтягнення.
Використання фасадної сітки гарантує правильно закінчену і міцну фасадну поверхню, яка стійка до подряпин, тріщин і постійного навантаження на фасадну стіну.

Фасадна сітка


Фасадна сітка –  зі скловолокна характеризується:

- Високою стійкістю до несприятливих погодних умов і процесу старіння (вони представляють собою шар, який захищає теплоізоляційний матеріал від погодних умов і теплової деформації);
- Високю стійкістю до хімічних сполук, що містяться у фарбах і штукатурці – луги;
- Точною обробкою зі стабільною структурою волокна (міцне плетіння запобігає руху нитки);
- Розподілом «напруги» будови (забезпечує стійкість системи теплоізоляції до механічних і теплових навантажень).

З комплексним вибором матеріалів для фасаду ви можете ознайомитись в статті "Як обрати матеріали для мокрого фасаду".