Незалежно від виробника та якості вікон, ми повинні розглянути питання про те, чи хочемо ми придбати моделі нахилу, нахилу і повороту або поворотні моделі. Спосіб відкриття вікна визначає зручність використання і робить кімнату більш функціональною.

Варіанти відкриття мансардних вікон

Гойдалки вікна є найпопулярнішими, з віссю обертання на половині висоти стулки вікна. Завдяки можливості повороту вікна процес мийки набагато простіше (нам не потрібно лізти на дах, щоб вимити брудні зовнішні скла). Цей тип рішення особливо рекомендується для високих горищ. Ручка відкриття може бути в нижній частині стулки, або у верхній. З якою ручкою вибрати залежить від висоти розташування вікна і кута нахилу покрівлі. Це дуже важливий момент, який обов'язково треба враховувати при покупці.

як обрати мансардні вікна

Популярним типом мансардних вікон є конструкції, які поєднують в собі переваги похилих вікон і вікон, що обертаються. Таке вікно можна відривати 2 способами: як звичайне вікно з віссю обертання на половині висоти, так і з відкриттям по верхній осі на 45°, таке відкриття дає нам можливість визирнути з вікна і насолоджуватися панорамним видом. На жаль, такі конструкції набагато дорожче, ніж вікна зі стандартним відкриттям «гойдалки».

мансардне вікно з поворотним відкриттямМансардні вікна з поворотним механізмом відкриття – як правило сервісні. Вони призначені для виходу на дах, або якщо передбачається рідкісне використання. Якщо в стандартних вікнах таке відкриття вважається найзручнішим, то для мансардних вікон таке відкриття не практичне, і використовується, як правило, для технічного обслуговування покрівлі. У лінійці сервісних вікон є продукція як для опалювальних, так і неопалюваних приміщень.

Говорячи про великі вікна даху, найчастіше ви маєте на увазі довгі вікна, розташовані між сусідніми кроквами. Вікна на мансарді - це найпростіший спосіб висвітлити мансардні кімнати. Перед початком реконструкції ви вирішуєте, які вікна на даху і де вони будуть розміщені. Аналогічно, коли ви замовляєте окремий проект. Дізнайтеся, як вибрати найбільш підходящий варіант їх установки.

Вибір і розташування вікон для покрівлі

Це не просто. Вам потрібно врахувати багато чинників тут - сонце, вид, зручність обслуговування і безпеку використання. Для того щоб вікно даху гарантувало хороший огляд, воно повинно розташовуватися на такій висоті, щоб можна було комфортно дивитися на нього, не тільки стоячи, але і сидячи. Коли воно буде занадто високо над підлогою, ви побачите тільки верхівки дерев і небо. Оптимальна висота становить близько 120 см від підлоги. Щоб відповідати цим умовам, вам потрібно купити більше вікно. Якщо дах має невеликий кут нахилу, а стандартне вікно розміром 78х118 см буде встановлено на відповідній висоті над підлогою, його верхній край може опуститися нижче лінії росту стоячої людини. Це не зручно, тому в цьому випадку ви повинні вибрати довше вікно (наприклад, 140 см) або вибрати вертикальний набір з двох вікон. Краща інсталяція буде досягнута, якщо ви розмістите два вікна на протилежних сторонах даху.

Мансардні вікна Velux і особливості моделей вікон

Мансардні вікна Velux, які поставляються в Україну виробляються в Данії, Угорщині, Німеччині, Чехії та Франції, а головний офіс знаходиться в Данії в місті Хёрсхольм. Компанія була заснована в 1941 році, і з тих пір є одним зі світових лідерів в галузі мансардних вікон. Вони добре висвітлюють інтер'єр природним світлом, забезпечують вентиляцію горища і надають йому гарний зовнішній вигляд. Вікна мають хороші термічні і акустичні параметри, а також високу якість, що характеризує продукцію Velux. Вони широко використовуються в будівництві і високо оцінюються в економічній групі товарів.

Компанія VELUX представляє пропозицію енергозберігаючих вікон даху GLL з пакетом потрійного скління за дуже привабливою ціною. Нові дерев'яні вікна гарантують високу якість, відмінний комфорт використання і більш низькі тепловтрати.

Двокамерні стельові вікна VELUX GLL - ідеальне рішення для інвесторів, які шукають інноваційні системні рішення за вигідними цінами. Вибираючи нові вікна, вони отримують не тільки більш легке і комфортне обслуговування, але, перш за все, захист від витоку тепла з будинку і нижчі рахунки за опалення.

Вікно VELUX GLL – це міцний і теплий віконний профіль ThermoTechnology ™, виконаний з клеєної просоченої і лакованої соснової деревини в поєднанні з високоізолюючим матеріалом EPS. Відмінні теплоізоляційні властивості вікон VELUX GLL були досягнуті завдяки використанню двокамерних скляних упаковок та інноваційної конструкції віконних профілів ThermoTechnologyTM. Новий склопакет складається з трьох скляних панелей і двох камер, заповнених аргоном. Ця конструкція дозволила досягти коефіцієнта тепловіддачі Uw, рівного 1,1 (Вт/м2).

двокамерний склопакет Velux

Таким чином, вікна вже відповідають вимогам, які будуть застосовуватися з 2021 року. Такі мансардні вікна також забезпечують більш високе поглинання звуку. Нове вікно буде ідеальним в приміщеннях, де важливо обмежити шум зовні, наприклад, в спальні або дитячій кімнаті.

Вікна VELUX GLL випускаються в двох варіантах: ручка у верхній частині, або елегантна ручка внизу (тип B). Система верхнього відкриття рекомендується, коли вікна встановлені на стандартній висоті, тоді ручка буде доступна у вас під рукою. Під вікном ви можете встановити стіл, або диван. Нижня система відкриття буде працювати, коли вікна будуть встановлені вище - в цій ситуації буде легше дістатися до ручки.

Всі моделі оснащені ефективною вентиляційною системою. У вікнах з верхньою системою відкривання вентиляційна заслінка інтегрована з ручкою відкриття; вікна з ручкою внизу мають сучасний двоступеневий дифузор. Це дуже зручне рішення, яке подає свіже повітря в інтер'єр, навіть коли вікна закриті. Вентиляція також має вбудований легкий в очищуванні і змінний повітряний фільтр, який запобігає потраплянню пилу і комах в ваш будинок.

Мансардні вікна Fakro.

На прикладі мансардних вікон Fakro, ми вкажемо, які саме моделі підходять для різних частин будинку.

Спальня - унікальне місце, де ми відпочиваємо, ми збираємо енергію, ми забуваємо про турботи і проблеми. Спальня з вікнами на даху - це не тільки природне світло на горищі, але і заходи або зоряне небо. Для будівель, в яких особлива увага приділяється енергозбереженню (енергоефективні та пасивні будинки), розроблені спеціалізовані вікна FTS-V, що характеризуються дуже хорошими коефіцієнтами теплопередачі. Використовуючи внутрішні аксесуари для вікон даху, навіть в сонячні дні,можна насолоджуватися приємними сутінками в періоди, коли нам потрібно відпочити.

ручка мансардного вікна з замкомДитяча кімната. Кімната для наших дітей повинна бути адаптована до їхніх потреб, з великою кількістю природного світла. Вікна також повинні забезпечувати максимальну безпеку, особливо під час гри. Ротаційні вікна FTP-V Secure ідеально підходять для таких приміщень, які в стандартному виконанні оснащені елементами, що підвищують безпеку. Ручка з блокуванням і замком захищає дитину від небажаного відкриття вікна, а додаткові заходи безпеки підвищують стійкість вікна до спроб проникнути всередину кімнати зовні. Крім того, ламіноване скло зсередини не буде створювати небезпеку – якщо скло з якоїсь причини розіб'ється, то спеціальна плівка не дасть йому розсипатися.

Вітальня кімната. Коли ми думаємо про нашу власну квартиру, ми уявляємо собі оригінальний інтер'єр з нетрадиційним дизайном. Такі можливості забезпечуються розташуванням вітальні на горищі, де світло - ідеальний інструмент для створення простору. У вітальні ми можемо зібрати різні вікна від нахилу і повороту вікна FPP-V preSelect через великі вікна з піднятою віссю обертання FYP-V proSky або FDY-V Duet proSky, аж до вікна FGH-V. Всі ці вікна дозволяють легко підійти до вікна після відкриття стулки і комфортного перебування під ними. Такі вікна даху відкривають додатковий простір на горищі і дозволяють стикатися з навколишнім середовищем.

Хто сказав, що ви не можете розташувати кухню під похилим дахом. Звичайно можете. Для цього достатньо забезпечити природне світло з використанням вікон даху з підвищеною стійкістю до вологи з склопластикових вікон FTU-V або PTP-V. Ви можете готувати і мити посуд, а вологостійкі вікна на даху залишаться «незворушними».

вологостійкі вікна FakroНа горищі може бути і ванна кімната. Для таких приміщень призначені вологостійкі пластикові вікна, обертально відкривають PTP-V. Ви можете вибрати правильне вікно для кожного типу кімнати. Вікна доступні в білому кольорі або під дерево золотий дуб або сосна. Ви можете вибрати правильне вікно для кожного користувача кімнати.

Якщо мансардні вікна розміщені сильно високо, або поза прямим доступом користувача, то варто використовувати обертові вікна з електронним управлінням Electro Z-Wave, які можна відкривати і закривати за допомогою пульта дистанційного керування або настінного вимикача. Це також відноситься до шторок або навісів, встановлених в ньому. Усі ціни на мансардні вікна абсолютно виправдані, так як крім джерела природного світла і повітря ви отримуєте ще і додаткову безпеку, збільшуєте функціональність покрівлі і надаєте естетики вашому даху.

Чи можете ви уявити собі більше? Можливо, ви можете, але безліч варіантів, пропонованих FAKRO порадують не лише інвесторів, а й архітекторів.