Мансардні вікна останнім часом знаходять велику популярність. На ринку представлено вже досить багато моделей різних виробників, і якщо Ви зважилися теж придбати вікно, то ця стаття допоможе розібратися в нюансах вибору, і підібрати найоптимальніший варіант.


Давайте розглянемо продукцію компанії Velux, і спробуємо підібрати мансардне вікно, розглянувши найважливіші характеристики.


Перше і найголовніше, з чим нам треба визначитися – це з розміром вікна. За статистикою продажів, більш ніж 85% мансардних вікон – це вікна з розміром 78*118 см. Маленькі вікна брати невигідно, так як різниця в ціні невелика, а площа скління значно нижче, відповідно і освітлення буде слабким. Великі вікна значно дорожче, і не в кожному приміщенні їх зручно буде експлуатувати, але якщо хочеться максимально світлу кімнату, то варто придивитися до них. У будь-якому випадку перед покупкою краще узгодити розміри з будівельниками.


Другий критерій вибору – це склопакет. Важливо знати, що у всіх мансардних вікнах VELUX зовнішнє скло гартоване. Це означає, що град, гілки або випадковий удар йому не страшні. У деяких моделях внутрішньо скло звичайне, або триплекс. Триплекс складається з двох стекол, з'єднаних між собою полімерною плівкою (як лобове скло в автомобілі). Якщо в будинку є маленькі діти, то варто звернути увагу на склопакет з внутрішнім склом триплекс, воно більш безпечне, і навіть якщо його розбити, то ймовірність поранитися дуже мала.

Склопакети Велюкс

Всі склопакети наповнюються інертним газом, для поліпшення теплоізоляції. У енергоефективних моделях преміум сегменту використовується дорогий газ криптон, в інших моделях використовується аргон. Недорогі мансардні вікна Велюкс комплектуються однокамерними склопакетами (2 скла), двокамерний склопакет буде дорожче, але у нього значно вище тепло- і шумоізоляція.


Третій критерій вибору – це вісь відкриття вікна. В продукції Velux 2 варіанти:


1. стандартне вікно - вісь обертання вікна по центру рами,
2. панорамне вікно – відкривання по верхній осі.

Варіанти відткриття мансардних вікон ВЕЛЮКС

Панорамні вікна представлені тільки в преміум сегменті - це як звичайне вікно, так і вологостійке, тому якщо хочеться насолоджуватися видом з даху, то варто збільшити бюджет покупки.

Четвертий критерій вибору – це розташування ручки відкриття. Вибір залежить від висоти монтажу вікна, від кута нахилу покрівлі і від росту людини, яка буде користуватися. Цей момент краще теж обговорити з будівельниками.


П'ятий критерій вибору – матеріал і покриття рами. Велюкс пропонує 2 види матеріалу рами – це пластик (вологостійке вікно) і дерево. Дерево може бути в трьох варіантах покриття:


1. Покриття лаком на водній основі - залишає привабливий вигляд структури дерева.
2. Покриття білою фарбою, якщо Ви не хочете, щоб вікно виділялося на тлі світлої стелі.
3. Дерево покрите поліуретаном, використовується для приміщень з підвищеною вологістю (кухня, ванна кімната, басейн).

Вікно Велюкс в поліуретані


Важливо!!! Якщо в майбутньому Ви захочете додати електричний привід для управління відкриттям і закриттям вікна, то треба враховувати:
Лінійка «оптіма» – тільки вікна з нижньої ручкою.
Всі інші лінійки – відкриття тільки з верхньої ручкою.


Важливо!!! Для правильного монтажу мансардного вікна VELUX необхідно купити теплогідроізоляційний комплект. Велюкс збільшує гарантійний термін з 5 до 10 років за умови установки вікна з фірмовим комплектом теплогідроізоляції. Ви будете впевнені в якісному монтажі і довшій службі вікна.


Для зручності вибору давайте створимо табличку, з поетапним вибором.

 

Вибираємо розмір мансардного вікна 

78*118 см

Другий розмір

Склопакет

Однокамерний склопакет

Двокамерний склопакет

Внутрішнє скло звичайне

Внутрішнє скло триплекс (безпечне)

Варіант відкриття

Стандартне (вісь повороту посередині)

Панорамне (вісь повороту зверху)

Розташування ручки відкриття

Ручка зверху

Ручка знизу

Вибір матеріалу рами

Пластик

Дерево

Вибір покриття (тільки для дерев'яних рам)

Лак на водній основі

Біла фарба

Поліуретан