Що таке паробар'єр: короткий опис матеріалу

При спорудженні приміщення незалежно від його основного призначення під покрівлею може утворюватися небажана волога, яка з часом призведе до руйнування дерев'яних елементів конструкцій та зменшення теплоізолюючих властивостей матеріалів. Паробар'єр - це надійний захист утеплювача від впливу атмосферних опадів, безпосередньо від попадання пари.

Зайва волога може утворюватися з кількох основних причин:

  • по-перше, холодне повітря потрапило в тепле приміщення, а такий контакт неодмінно призведе до появи конденсату;
  • по-друге, у процесі будівництва було допущено дефекти покрівлі.

Паробар'єр є різновидом рулонної гідроізоляції, має низьку паропроникність завдяки чому пароізоляція стає неможливою. Події, що відбуваються під дахом споруди, є абсолютно непомітними. Завдяки допоміжним способам захисту можна позбавитися негативних впливів вологи на теплоізоляцію.

Паробар'єр: що це — нове покоління будматеріалів чи зайве витрачання грошей?

Перед стартом новобудов їх майбутні власники задаються цілком логічним питанням: навіщо потрібен паробар'єр і чи можна обійтися без нього? Велику роль у будівництві грають підпокрівельні плівки, інакше кажучи, паро- та гідробар'єр, а також вітробар'єр. Що таке вітробар'єр читайте в іншій статті.

Паронепроникна дво- або тришарова плівка проводиться в рулонах з різною щільністю мембрани, яка позначається цифрою в маркуванні. Залежно від густини можуть відрізнятися властивості пароізоляційного матеріалу. Перший шар служить для відведення пари, другий - це армуюча сітка, третій має маленькі отвори і не пропускає конденсат зовні.

У паробар'єра призначення в тому, щоб не утворювалася пара і не порушувала властивостей утеплювача, якою виступає мінеральна вата. Що це, ви дізнаєтесь з іншої статті.

Паробар'єр - це сучасна, часто використовувана сировина при виробництві різних видів покрівельних робіт, облагороджуванні фасадів будівель. На відміну від гідробар'єру він завжди укладається перед утеплювачем. Не можна використовувати матеріал у місцях прокладання труб.

Паробар'єр: опис монтажу

Укладання матеріалу може проводитися на горизонтальну, вертикальну та похилу площину. Паробар'єр, який одночасно виконує функцію екрана, що відображає, монтується фольгою всередину приміщення. Кріплення здійснюється за допомогою скоб або оцинкованими цвяхами. Приєднання до таких матеріалів, як метал, дерево, 

скло, пластмаса тощо, можливо за допомогою сполучної стрічки.

Купити високоякісний паробар'єр пропонує компанія Itera Group, яка вже понад 15 років тісно співпрацює із заводами-виробниками. Сьогодні фірма є офіційним дилером відомих постачальників будівельної продукції, серед яких ROCKWOOL, BAUMIT, RUUKKI та ін. Завдяки доступності якісних матеріалів кожен клієнт знайде те, що йому потрібне, за вигідною ціною.