Що таке вітробар'єр: особливості застосування матеріалу

Мінеральна вата: що це данина модним тенденціям або важливий будівельний матеріал, без якого не можна обійтися? При будівництві житлових приміщень пильна увага приділяється захисним мембранам, які забезпечать теплом та сухістю житлоплощу.

Вітробар'єр – це нове покоління для теплоізоляції та будівельних конструкцій у системах навісних вентильованих фасадів. Це означає, що завдяки застосуванню супердифузійного утеплювача дощова та тала вода затримуватиметься в односторонньому порядку, а всередині приміщення спостерігатиметься висока паропроникність. Матеріал має високий ступінь міцності та довговічності. У цьому допомагає паробар'єр. Що таке паробар'єр читайте в іншій статті.

Де може застосовуватися вітрогідрозахисна мембрана

Вітробар'єр, застосування якого можливе тільки з мінеральними утеплювачами, є сучасним високотехнологічним двошаровим матеріалом на підставі сировини з паропроникністю вище 1000 г/м2/24 год. Застосовувати полотно можна в системах з таким видом облицювання будівель для випаровування зайвої вологи зі стін мінерального утеплювача.

Зовнішній вітрозахисний шар має гарну стійкість до УФ-променів, внутрішній - є захисною мембраною з мікропористою будовою. До традиційних облицювальних матеріалів НВФ відносять сайдинг та фасадні панелі із пластику або алюмінію.

Вітробар'єр: що це і навіщо призначений:

  • захист від впливу атмосферних опадів;
  • перешкода до механічного розпаду та вивітрювання зовнішнього шару утеплювача;
  • рятування від протягів.

Таким чином, вітробар'єр – це надійний захист утеплювача від вітру та вологи. Завдяки особливій структурі волога, яка проникла всередину приміщення, безперешкодно випаровується, а утеплювач залишається сухим.

Вітробар'єр: застосування та економія

Вітробар'єр: що це таке і чи можна обійтися без нього? У сучасному будівництві захисна мембрана є обов'язковим елементом захисту мінеральної вати. Якщо не використовувати матеріал, мінеральний утеплювач швидко прийде в непридатність і втратить свої теплоізоляційні властивості, безперервно промокатиме і промерзатиме, а на стінках усередині будівлі утворюватиметься суцільна плівка, яка накопичує вологу. Все це викликає такі неприємні явища, як грибок, цвіль.

Серед основних переваг матеріалу виділяють такі:

  • можливість укладання одразу на утеплювач;
  • одностороння вологопроникність;
  • надійний захист утеплювача;
  • можливість тривалого укладання фінішного покриття;
  • відповідність стандартам якості;
  • наявність сертифікату.

Крім того, мембрана має високу міцність на розрив, що гарантує якість матеріалу за сильних вітрових навантажень.